Nieuws Ninove

Ninovieters kunnen mee investeren in 1.100 zonnepanelen op daken van de stad Ninove

Inwoners van Ninove kunnen zich inschrijven voor het participatieproject van de stad Ninove en energiecoöperatie Denderstroom. De bedoeling is om 1.100 zonnepanelen te installeren op het dak van 12 gebouwen van de stad.

De stad Ninove en energiecoöperatie Denderstroom slaan de handen in elkaar om 1.100 zonnepanelen te installeren op twaalf daken van de stad. Inwoners van Ninove kunnen mee investeren in dit project. “Op deze manier ontstaat er een win-win-win situatie. De stad Ninove zal besparen op haar stroomfactuur, de coöperanten ontvangen waarschijnlijk een mooi dividend, en ook het klimaat zal er wel bij varen”, klinkt het.

400.000 kWh

In totaal stelt de stad twaalf daken ter beschikking waar ze 1.100 zonnepanelen op geïnstalleerd zullen worden. Samen hebben ze een vermogen van ongeveer 450 kWp, wat jaarlijks zo’n 400.000 kWh elektriciteit zal genereren. Dit is het equivalent van meer dan 100 gezinnen uit Ninove. Bovendien worden de installaties na deze periode gratis eigendom van de stad.

Aandelen kopen

Eén aandeel kost 250 euro en elke persoon kan er maximaal 20 kopen. De winst die de coöperatie maakt, wordt via een dividend uitbetaald aan de coöperanten. Het bestuur van de coöperatie wordt democratisch (1 coöperant = 1 stem) verkozen door de coöperanten. Sinds 2021 bedraagt het dividend van drie procent waarbij vanaf 2023 gestreefd wordt naar een jaarlijks dividend van vier procent.

Ninovieters die interesse hebben in het project en willen weten hoe ze coöperant kunnen worden, kunnen op 5 februari langskomen op een infosessie in De Liberale Kring. Om 19.30 uur zullen een aantal leden van Denderstroom meer uitleg geven bij de werking van de coöperatie en het project in Ninove.