Denderwindeke Nederhasselt Nieuws Ninove Voorde

Ninove geeft groen licht voor zonnepanelen op diverse stadsgebouwen

De gemeenteraad van Ninove zette gisterenavond het licht op groen voor een samenwerkingsovereenkomst met energiecoöperatieve Denderstroom voor het plaatsen van zonnepanelen op diverse stadsgebouwen, waaronder ook enkele schoolgebouwen.

Op de daken van verschillende gebouwen in Ninove worden binnenkort zonnepalen geplaatst. De volgende gebouwen komen in aanmerking: Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, de Liberale Kring, stadhuis site Centrumlaan en site Bevrijdingslaan, sporthal, stedelijke basisscholen De Hazelaar, De Flapuit en Windekind en CC De Plomblom.

Voor dit project stelt Stad Ninove enkel de daken van de betrokken stadsgebouwen ter beschikking en moet zelf niet investeren. Ook de plaatsing en het onderhoud van de installaties gebeurt door Denderstroom. “Bovendien nemen we gedurende 20 jaar stroom af aan een gegarandeerd en uiterst voordelig tarief van 15 cent per kWh,” vertelt schepen van Klimaat & Leefmilieu Wouter Vande Winkel (Samen). “Zeker gezien de veranderlijke energieprijzen doen we daarmee een uitstekende zaak.” Vande Winkel vindt het dossier op elk vlak voordelig voor Ninove.

Volgens Samen past de plaatsing van de panelen in de klimaatambities van de stad. De inwoners van Ninove kunnen bovendien zelf mee investeren in het project. Gemeenteraadslid Jordy De Dobbeleer (Samen) drong dan ook aan op een goede communicatie: “Het is een heel duurzame maar ook zekere investering. Hopelijk tekenen veel Ninovieters in op het project.”