Nieuws Ninove

Nieuw interventievoertuig voor politiezone Ninove

De politiezone Ninove heeft een nieuw interventievoertuig in gebruik genomen. Het voertuig, een BMW X3 xDrive 30e, is hybride. Een bewuste keuze “uit ecologisch oogpunt met de mogelijkheid om ook op basis van de klassieke brandstof te kunnen rijden”, klinkt het.

De politiezone Ninove heeft er een nieuw voertuig bij: de BMW X3 xDrive 30e. Het is de eerste hybride auto waarmee het korps de baan op kan. “Er werd bewust gekozen voor een hybride voertuig, uit ecologisch oogpunt met de mogelijkheid om ook op basis van de klassieke brandstof te kunnen rijden. Zeker bij een interventiedienst is het noodzakelijk om over een snel en krachtig voertuig te beschikken. Bijvoorbeeld bij levensbedreigende situaties of bij vluchtgevaar bijvoorbeeld moeten wij ons zeer snel ter plaatse kunnen begeven”, laat de lokale politie weten.

Veiligheidssystemen

Het interventievoertuig beschikt – zoals de meeste nieuwe auto’s – over heel wat veiligheidssystemen. “Zo is het voertuig uitgerust met noodremassistentie voor voetgangers, remassistent en botswaarschuwingssysteem en airbags zowel voor- als achteraan.”

De keuze voor een SUV-model biedt volgens de politie heel wat voordelen. “Hierin kunnen meerdere inspecteurs op een comfortabele manier plaatsnemen. Het gebeurt soms dat inspecteurs met drie op patrouille gaan, bijvoorbeeld tijdens een stage of opleiding. Bij onze klassieke combi’s is dit bijvoorbeeld niet mogelijk.”