Nieuws Ninove

Huis van het Kind organiseert ‘lichtjeswandeling’ voor overleden kindjes

Huis van het Kind zet op Wereldlichtjesdag op zondag 10 december een lichtjeswandeling op poten voor wie een overleden kindje wil herdenken. Inschrijven is niet nodig.

Op Wereldlichtjesdag komen mensen wereldwijd bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Om 19.00 uur steken ze een kaarsje aan, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor mensen die hun (klein)kind hebben verloren.

In Ninove kun je die dag deelnemen aan een lichtjeswandeling door de stad. Ze eindigt in het park waar de aanwezigen de mogelijkheid hebben om de naam van hun kind te (laten) kerven in een houten hangertje. Begeleid door een warm drankje en een streepje muziek zorgt de stad zo voor een warm moment van samenzijn. De wandeling start om 17.00 uur aan het Sociaal Huis, Burchtstraat 46 in Ninove.

“Een dierbaar iemand verliezen heeft steeds een grote impact op ons welzijn”, vertelt schepen voor sociale zaken Veerle Cosyns (Samen). “Een kind verliezen, verwacht niemand. Grote dromen worden omgezet in een levenslang verdriet. En hoewel dat verdriet misschien verzacht over de jaren heen, draag je als ouder het verlies van je kind een leven lang mee. Dat wordt soms vergeten. We vinden het als bestuur en als burger belangrijk ons medeleven te tonen en hen te blijven herinneren. Daarom nodigen we ouders, grootouders, familie of vrienden uit om samen deze kinderen blijvend een plaats te geven.”