Nieuws Ninove

Succesvol fietsproject voor volwassenen afgerond

Stad Ninove zette de afgelopen twee jaar haar schouders onder een fietsproject om volwassenen te leren fietsen en zo hun zelfredzaamheid te verhogen. Intussen werd de vierde reeks van dit project afgewerkt. De vijftien deelnemers slaagden allemaal en nemen een herstelde fiets mee naar huis.

In februari lanceerde de stad haar vierde reeks fietslessen voor volwassenen die nog geen ervaring hebben met fietsen. Vijftien kandidaten namen in de maanden april, mei en juni deel aan de theorie- en praktijklessen. Een lesgever van Ligo leerde hen o.a. de juiste verkeersregels aan, en een medewerker van de sportdienst gaf praktijklessen. Voor deze lessen werden tweedehandsfietsen gebruikt die hersteld werden dankzij Groep Intro.

Op het einde van de lessenreeks mochten de kandidaten, die het volledige traject doorliepen, een herstelde fiets meenemen naar huis. De vijftien deelnemers slaagden allemaal voor de afsluitende fietstest en mochten op 20 juni hun fietsdiploma in ontvangst nemen.

“Dankzij dit fietsproject wil de stad de tewerkstellingskansen voor werkzoekenden verhogen, het zelfvertrouwen van de kandidaten versterken en hen stimuleren tot sociaal contact en deelname aan sport en vrije tijd”, vertelt schepen voor Welzijn Veerle Cosyns. “Nu ze kunnen fietsen, kunnen ze zich zelfstandig over een grotere afstand verplaatsen en zijn ze minder afhankelijk van derden. Zo staan ze sterker in hun schoenen, maar bovenal is fietsen ook gewoon duurzaam, leuk en ontspannend. Voor een aantal deelnemers gold dit project ook als een extra oefenkans voor het begrijpen van het Nederlands.”