Nieuws Ninove

Huis van het Kind en CC De Plomblom slaan handen in elkaar voor ‘Week van de Opvoeding’

Ieder jaar wordt tussen 16 en 23 mei de ‘Week van de Opvoeding’ georganiseerd. Deze campagne wil opvoeden en ouderschap centraal zetten. Huis van het Kind doet al jarenlang mee, maar dit jaar werkt ze samen met CC De Plomblom om verschillende activiteiten te organiseren.

Huis van het Kind zal verschillende activiteiten voorzien die allemaal draaien rondom opvoeding. Ze wil bijvoorbeeld de langste vlaggenlijn van Ninove maken, die ze op de familiedag tijdens het verjaardagsweekend van CC De Plomblom zullen ophangen. In totaal organiseert Huis van het Kind vijf activiteiten die verspreid liggen over de maand mei en begin juni.

Programma

8 mei tot 23 mei ▸ Werk mee aan de langste vlaggenlijn van Ninove

Versier zelf een vlagje, drop het voor 23 mei in één van de deponeerboxen en kom het eindresultaat bewonderen op de familiedag van CC De Plomblom op 26 mei. Eén vlagje voor elk kind jonger dan 12 jaar in Ninove, dat is het doel!

15 mei ▸ Infoavond: orde in de chaos als ouder met jonge kinderen ▸ 19.30 tot 21.30 uur ▸ Sociaal Huis, Burchtstraat 46, Ninove

Een interactieve workshop door Lien Collart, CM-gezondheidsconsulent, over de positieve impact van een goede gezondheid op jou en je gezin. Voor ouders van jonge kinderen.

23 mei ▸ Participatieavond zorgspeelotheek gevolgd door workshop ‘Ontprikkelen met sensorisch materiaal▸ 19 tot 20.30 uur ▸ Sociaal Huis (grote zaal), Burchtstraat 46, Ninove

Voorstelling van de zorgspeelotheek. Geef jouw input over het toekomstige aanbod en de werking! Voor vrijwilligers, partners, ouders en begeleiders.

28 mei ▸ Babymassage ▸ 10.00 tot 11.00 uur ▸ Sociaal Huis (Consultatiebureau Kind & Gezin), Burchtstraat 46, Ninove

Voor baby’s tussen 6 weken en 6 maanden met hun mama of papa, i.s.m. CM

6 juni ▸ Kapsels met papa ▸ vrije inloop van 16.30 tot 18.00 uur ▸ Sociaal Huis (Ontmoetingsruimte), Burchtstraat 46, Ninove

Een activiteit speciaal voor papa’s in de aanloop naar vaderdag. Leer zelf staartjes, dotjes en vlechtjes maken in het haar van je kind.

Praktisch

Alle activiteiten zijn gratis, maar inschrijven is verplicht. Dat kan via 054 50 50 50 of via huisvanhetkind@ninove.be.

Meer info over de activiteiten vind je hier. Meer info over de familiedag in CC De Plomblom vind je hier.