Nieuws Ninove

Grote controleactie aan station van Ninove: verschillende inbreuken vastgesteld

De lokale politie van Ninove en Securail hebben een grote controleactie uitgevoerd aan het station van Ninove. Daarbij werden verschillende processen-verbaal opgemaakt. De actie kwam er op vraag van de stad.

De actie aan het station kwam er na verschillende incidenten die de afgelopen tijd plaatsvonden. “De laatste twee maanden waren er meerdere incidenten in de stationsomgeving, waardoor dergelijke acties nodig zijn. De samenwerking tussen Securail, de veiligheidsdienst van de NMBS, en onze lokale politie verliep zeer goed en met resultaat. Deze acties zullen dan ook in de toekomst herhaald worden. Dit is in het belang van de veiligheid van de reizigers, de schoolgaande jongeren en buurtbewoners”, aldus burgemeester Tania De Jonge (Positief Ninove).

Resultaten

Tussen 11.00 uur en 13.00 uur werden de treinreizigers en aanwezigen gecontroleerd op het perron en in het station. Securail betrapte iemand die zonder geldig vervoersbewijs reisde.

Ook de politie van Ninove stelde verschillende inbreuken vast. Zo kreeg iemand een proces-verbaal voor drugsbezit en werden er vier opgemaakt voor minderjarigen die een elektrische vape hadden.

“Deze acties zullen in de toekomst herhaald worden, we zullen inzetten op een nog grotere samenwerking met verschillende partners zoals ook de federale politie en de hondensteun”, laat de politie weten.