Nieuws Voorde

Betoncentrale CCB opnieuw slachtoffer van inbraak

In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 maart hebben inbrekers 500 liter diesel gestolen bij de betoncentrale CCB Cementir in Voorde. De daders knipten de omheining stuk en konden zo de diesel uit de betonmixers leegtrekken. Het bedrijf is al verschillende keren slachtoffer van diefstal geworden. 

De feiten vonden plaats langs de Brakelsesteenweg in de nacht van maandag op dinsdag tussen 2.00 uur en 4.00 uur. Inbrekers slaagden erin de omheining open te knippen en zo 500 liter diesel te stelen uit de vrachtwagens. “Vijf vrachtwagens werden beschadigd”, zegt Johan Van Gucht van CCB Cimentir Voorde. Er werden ook stopsels opengebroken en een tank beschadigd. Verschillende darmen werden doorgesneden, wat leidde tot herstellingswerken deze ochtend en heel wat vertraging in de planning.

De dieven konden in totaal voor 895 euro aan diesel stelen uit de vrachtwagens. “Die worden elke avond opnieuw volgetankt, en dit moeten de daders volgens mij goed geweten hebben”, klinkt het. De politie van Ninove werd ook verwittigd en is een onderzoek gestart. Bij het bedrijf is er ook camerabewaking aanwezig en de beelden zullen overgemaakt worden aan de politie.

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf slachtoffer van diefstal wordt. “In november vorig jaar kwamen er al eens eens dieven over de vloer. Zij hebben toen 160 à 170 liter gasolie ontvreemd, maar dat is miniem in vergelijking met wat nu werd gestolen”, zegt Van Gucht. “We hopen dat de daders eens op heterdaad betrapt kunnen worden. Er volgen alleszins meerdere politiepatrouilles.”