Nieuws Ninove

N-VA Ninove vraagt aanpassingen aan doven openbare verlichting

Volgens N-VA gemeenteraadslid Karolien De Roose is het doven van de openbare verlichting gevaarlijk voor fietsers en voetgangers en zorgt dit voor onveiligheid en ongezelligheid in de binnenstad en het centrum van de deelgemeenten.

Tijdens de gemeenteraadszitting van januari vroeg N-VA gemeenteraadslid Karolien De Roose een herziening van de beslissing om de openbare verlichting over het hele grondgebied van Ninove, behalve op vrijdag en zaterdag, te doven van 23.00 uur tot 05.00 uur. Ze haalt onveiligheid en ongezelligheid als voornaamste argumenten aan.

Een meer gerichte aanpak waarbij de verlichting in bepaalde straten niet zou worden gedoofd en het inkorten van de periode voor doven van openbare verlichting zou volgens De Roose al een belangrijke verbetering zijn.

Volgens de bevoegde schepen en de burgemeester was een gerichte aanpak niet mogelijk, omdat Ninove met andere steden en gemeenten deel uitmaakt van een cluster. Het was alles of niets en differentiëren tussen straten was technisch onmogelijk of zou grote investeringen vergen.

In tegenstelling tot de verklaringen van de bevoegde schepen in de gemeenteraad is een gerichte aanpak volgens N-VA Ninove voorzitter Steven Vanden Berghe ondertussen wel mogelijk. “Uit een recente beslissing in Aalst blijkt dat de technologie ondertussen bij Fluvius voorhanden is om met een minimale ingreep bepaalde zones opnieuw van licht te voorzien ’s nachts”, vertelt Vanden Berghe. “N-VA Ninove vraagt dat het schepencollege snel een beslissing neemt en gebruik maakt van de nieuwe technologie, zodat we tijdens de zomermaanden opnieuw een gezellige en veilige binnenstad hebben.”