Herbeluister

Johan Devoghel en Frank Depestele over Lindemans Aalst: “ambitie om prijzen te pakken”

Algemeen manager Johan Devoghel en kersverse coach Frank Depestele van volleybalclub Lindemans Aalst waren afgelopen weekend te horen op Radio Ninove. Samen met presentator Ronny maakten ze een balans op van het voorbije seizoen en bespraken ze de toekomst van de club.

Lindemans Aalst eindigde dit seizoen als derde in het klassement in de Lotto Volley League. Het seizoen begon dubieus voor de club met 0 op 9, maar met een knappe reeks van negen overwinningen op rij sprongen de Aalstenaren terug recht. Frank Depestele maakte met Decospan Volley Team Menen wel een einde aan die overwinningstocht. Hij keert tevens terug naar Lindemans Aalst en wordt volgend seizoen de nieuwe coach.

Aalst zette de play-offs sterk in met 7 op 9, maar verloor momentum na een misser tegen een moedig Volley Haasrode Leuven. “Het vertrouwen was plots weg, en je voelde dat het wat moeilijker ging”, vertelt algemeen manager Johan Devoghel. Volgens hem was er op een bepaald moment veel onrust over vertrekkende spelers, maar dat zou niet hebben meegespeeld in de mindere resultaten. Een vierde plaats leek even het hoogst haalbare, tot die derde plaats toch opnieuw in het vizier kwam. “Dat was een mooie afsluiter. Als derde eindigen, na Roeselare en Maaseik, is geen schande. Ik vind ook dat we over het hele seizoen beter speelden dan Leuven en Menen. Als we iets meer gepiekt hadden in de play-offs zat een finale misschien wel in de lift, maar we zijn over het algemeen zeer tevreden”, aldus Devoghel. De derde plaats geeft de club bovendien het recht op Europees volleybal.

Depestele terug bij Lindemans

Na vijf seizoenen als coach bij Menen vond Frank Depestele dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging. Hij keert terug naar Lindemans Aalst, waar hij tussen 2015 en 2018 spelverdeler was, en waar hij zijn volleybalverhaal begon bij de jeugd van wat toen nog VC Lennik was. “Het voelt een beetje als thuiskomen”, klinkt het. Nochtans werd zijn buitenlands avontuur als speler in Argentinië (Bolivar) hem zes jaar geleden niet in dank afgenomen, maar die plooien zijn intussen gladgestreken. “Het voelde als een once in a lifetime kans en ik heb mooie herinneringen aan die periode, maar een blessure tekende daar ook wel het einde van mijn carrière als speler.”

Depestele leverde bij Menen een unieke prestatie: twee beker- en één titelfinale. “Hij heeft met beperkte middelen schitterende resultaten neergezet. In de bestuurskamer werd wel gepraat over zijn toenmalig vertrek (naar Argentinië, red.), en de beslissing om hem aan te nemen als coach was er een waar iedereen moest achterstaan”, zegt Devoghel.

Herbeluister hieronder het interview en ontdek meer over de ambities van Depestele met Aalst: