Nieuws

Uitgebreid programma op eerste Lets DIGO-dag in Geraardsbergen

Lets-groep ‘Lets DIGO Zuid-Oost Vlaanderen & Pajottenland’ viert haar vliegende start met een eerste editie van de grote Lets DIGO-dag op zondag 26 mei in Geraardsbergen. Het concept van letsen houdt in dat je diensten en goederen uitwisselt zonder geld erbij te betrekken. Op de Lets DIGO-dag staan verschillende dingen op het programma waaronder infosessies, kinderknutselen en muziek.

“Letsen is helpen en geholpen worden, een dienst verlenen of verkrijgen, kennis overdragen of opdoen, een goed dat een nieuw leven verdient doorgeven of ontvangen, enzovoort”, vertelt het recent opgerichte Lets DIGO Zuid-Oost Vlaanderen & Pajottenland. De groep wil zichzelf omschrijven als een sociaal gebeuren waar je nieuwe vrienden leert kennen. Om haar werking wat meer in de kijker te zetten, organiseert ze binnenkort een Lets DIGO-feest.

Praktisch

  • zondag 26 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur
  • Freinetschool De Klaproos, Groteweg 240, 9500 Geraardsbergen
  • Programma: lets- en andere kraampjes, letsinfosessies, kinderknutselen, kinder- én volwassengrime, repair café, fietsparcours, gratis djembésessies en oude volksspelen, doorlopend live muziekjes, drankjes en hapjes, etc.
  • Iedereen is welkom! 

Iedereen die zich aansluit bij Lets DIGO ontvangt 1.500 DIGO’s, wat gelijk staat aan 25 letsuren. Je kan dus meteen van start. In 2024 betaal je bij Lets DIGO 5 euro lidgeld/verzekering. Wie buiten die regio woont en sympathie heeft voor deze nieuwe letsgroep kan ook aansluiten.

Hoe sluit je je aan bij Lets DIGO?

“We kijken er enorm naar uit om binnen Lets DIGO te letsen met oude bekenden én om nieuwe mensen te motiveren en te verwelkomen als letser. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen, is je meteen inschrijven op app.letsvlaanderen.be. Klik op “registreren” in de gele balk bovenaan en kies voor de groep Lets DIGO.”

“Schrijf daarna 5 euro lidmaatschap over op de rekening van Lets DIGO: BE27 9734 8760 3573 met als mededeling je naam en ‘lidmaatschap Lets DIGO’.”

“Zeg het voort of stuur ons e-mailadressen van geïnteresseerde nieuwe letsers.”

Voor meer info kan je mailen naar infoletsDIGO@gmail.com. Je kan de groep ook volgen op Facebook.