Nieuws

Retro Car Club organiseert negende editie van Cars ‘N Coffee

Op 4 september zijn oldtimers, supercars en special cars opnieuw welkom in het centrum van Denderhoutem waar één van de grootste auto-meetings van het land doorgaat. 

Cars ‘N Coffee is een jaarlijks evenement van VZW Retro Car Club, een bruisende oldtimerclub uit de Denderstreek. Vorig jaar waren er maar liefst 8.000 bezoekers van over heel de wereld. 651 wagens stelden zich toen tentoon, een kleine 100 meer dan het jaar ervoor. 

Naast het oldtimergegeven kunnen bezoekers genieten van gratis optredens op twee verschillende podia, randanimatie, foodtrucks, een beautycorner voor de ladies, een barbier voor de heren en een retromarktje. Dit alles aangevuld met de nodige drankjes en hapjes. Natuurlijk is er ook de Red Carpet met exclusieve wagens uit de Benelux. 

Met dit evenement steunt vzw Retro Car Club jaarlijks een goed doel. Vorig jaar kreeg ‘Boven De Wolken’ de aandacht van de club en werd een prachtige cheque overhandigd. Dit jaar koos de club voor een lokaal initiatief ‘t Knipperkot vzw. Deze vereniging biedt plaats aan jongvolwassenen van 18 tot 30 jaar die het moeilijk hebben hun plek te vinden in de samenleving en op de arbeidsmarkt. In de mate van het mogelijke biedt de vzw ook zorg aan jongeren tussen 12 en 18 jaar. Deze zorgvraag kan ontstaan door een te hoge druk op school of door een moeilijke relatie tussen jongeren en hun school.