Aspelare Denderwindeke Lieferinge Nederhasselt Neigem Nieuws Ninove Okegem Outer Pollare Voorde

In 2021 digitale snelheidsinformatieborden in alle deelgemeenten

Alle deelgemeenten van Ninove krijgen in 2021 digitale snelheidsinformatiebord op zonne-energie. Die vervangen de huidige borden die nog op batterijen werkten. 

Omdat de oude borden steeds opgehaald moeten worden om de batterij op te laden en vervolgens opnieuw bevestigd moesten worden, worden ze in de praktijk nauwelijks gebruikt. Met de borden die werken op zonne-energie komt daar verandering in.
De borden geven de snelheid van het aankomend verkeer aan in groen of rood, afhankelijk van de snelheid die een chauffeur aanhoudt.

Schepen van mobiliteit Wouter Vande Winkel is ervan overtuigd dat het een zeer nuttige investering is. “Zo een borden hebben een heel positief effect op de snelheid in een straat. Het overgrote deel van de chauffeurs past zijn of haar snelheid namelijk aan,” vertelt Vande Winkel.

In eerste instantie komen er borden op de Denderhoutembaan in Ninove, de Pollarebaan in Pollare, de Krepelstraat in Denderwindeke, de Geraardsbergsesteenweg in Nederhasselt, de Cyriel Prieelstraat in Aspelare en de Smid Lambrechtstraat in Outer.

In 2021 worden ook in de Okegembaan in Okegem, de Aardeweg in Appelterre, de Brusselseheerweg in Neigem, de Geraardsbergsesteenweg in Voorde en in Meerbeke en Lieferinge (locaties nog te bepalen) gelijkaardige borden geplaatst.