Nieuws Ninove

Forza Ninove wil parkeerverbod voor vrachtwagens op de Brusselsesteenweg

Oppositiepartij Forza Ninove zal vragen om een parkeerverbod voor vrachtwagens in te voeren op de Brusselsesteenweg in Ninove. Vooral de bewoners van de Brusselsesteenweg ondervinden veel overlast van vrachtwagens die ‘s ochtends warmdraaien voor vertrek.

Forza Ninove is al lang vragende partij voor een parkeerterrein voor vrachtwagenchauffeurs die na hun werk naar huis moeten rijden. Dit zou de overlast in veel straten serieus beperken. Maar de partij vindt het niet kunnen dat sinds lange tijd vrachtwagens zich parkeren langsheen de Brusselsesteenweg.

“Deze vrachtwagens zouden toebehoren aan een grote Brusselse transportfirma”, vertelt gemeenteraadslid Guy D’haeseleer. “Hun motors beginnen vanaf 3.00 uur à 4.00 uur ‘s ochtends ongeveer gelijktijdig een kwartier lang met draaien. Voor veel bewoners betekent dat vaak het einde van hun nachtrust.” De vrachtwagens zouden ook worden geparkeerd aan de uitrit van de aanwezige handelszaken. Hierdoor hebben mensen bij het verlaten van de handelszaak geen enkel zicht op het aankomende verkeer wat leidt tot gevaarlijke situaties.

Sluikstort

Er is ook veel sluikstort zichtbaar langs de Brusselsesteenweg. Dat zou het resultaat zijn van de vrachtwagenchauffeurs van diezelfde transportfirma die naar verluidt hun blikjes en afval langs de weg achterlaten.

Beluister hieronder het interview met gemeenteraadslid Guy D’haeseleer: