Nieuws Ninove

Ninoofse zaakvoerders zijn dol op raamtekeningen

Naar aanleiding van carnaval Ninove hebben vijf kunstenaars 68 Ninoofse handelszaken opgesmukt met een raamtekening. Meerdere zaakvoerders zijn tevreden over het resultaat. 

Carnavalsradio Enkaavee werkte net als vorig jaar samen met verschillende kunstenaars om Ninoofse handelszaken in de carnavalssfeer te brengen. Dit jaar waren kunstenaars Luk Tas, Roderik Vanderkelen, Silke D’Hondt, Kristien De Grande en David Van Der Smissen van de partij om sprankelende raamtekeningen aan te brengen op verschillende vitrines in Ninove en haar deelgemeenten. 

Voor caféuitbater Peter De Meyer heeft de tekening die Kristien De Grande op zijn vitrine aanbracht veel symbolische waarde. “Het is toepasselijk, want ik heb in die situatie gezeten”, vertelt hij. Het kunstwerk op het venster aan de linkerkant is dan weer het resultaat van David Van Der Smissen.

Caféuitbater Peter De Meyer zat ooit zelf achter “slot en grendel”. © Timon De Zwaef
© Timon De Zwaef

Stad Ninove contacteerde ook de zaakvoerders van ERA Esperanza voor dit initiatief. Zij zijn eveneens tevreden over de tekening die op de venster van hun zaak werd aangebracht. “We merken dat de mensen langer bij onze vitrine blijven stilstaan”, zegt commercieel bediende Brecht Timmermans. “Sommigen lopen al eens binnen om te zeggen hoe tof ze de tekening vinden.”

Brecht Timmermans van ERA Esperanza vond zijn zaak perfect gelegen voor een raamtekening. © Timon De Zwaef

De Meyer en Timmermans zijn lang niet de enige met een mooi versierde vitrine. Diederick Van Assche van Ninoptics, Steven Van Der Haegen van ThE GAmeS, Tom De Crée van Arents & Partners Verzekeringen en ook het personeel van modemakers Ninove getuigen met trots over hun “beklasjt” raam.  

Diederik Van Assche, zaakvoerder van Ninoptics. © Timon De Zwaef
De speelse raamtekening bij ThE GAmeS. © Timon De Zwaef
© Arents & Partners Verzekeringen

Tot slot deelden ook enkele voorbijgangers hun mening over de raamtekeningen en vertelden of zij vinden dat ze al dan niet het imago van carnaval Ninove uitstralen. En wat blijkt? Ook hun reacties op de carnavalskunst zijn overweldigend positief.

Alle locaties van de raamtekeningen werden dit jaar in een plannetje gegoten tot een carnavalswandeling. Het plannetje is online te vinden via www.ninove.be/wandelkaart-langs-de-carnavalsraamtekeningen of kan worden afgehaald bij de dienst Evenementen in het oud stadhuis en in de pop-up van Enkaavee in de Burchtstraat.

Beluister hieronder alle interviews!

 

De muzikale raamtekening op de vitrine van Enkaavee. © Timon De Zwaef