Nieuws Ninove

Dr. Hemerijckxcomité organiseert jongerendag in oktober

Het Dr. Hemerijckxcomité volgt haar geslaagde dubbeltentoonstelling over Pater Damiaan en dr. Frans Hemerijckx op met een jongerendag. Voorzitter van het Dr. Hemerijckxcomité Wilfried Smesman wil er een betekenisvolle dag van maken.

In januari organiseerde het Dr. Hemerijckxcomité een dubbeltentoonstelling over Pater Damiaan en dr. Frans Hemerijckx, beiden befaamd voor hun melaatsenwerking. Aanleiding was de 150ste verjaardag van de aankomst van Damiaan op het eiland Molokaï.

De dubbeltentoonstelling, die gold als start van het actieweekend van de Damiaanactie, was een succes. “Bij de diverse acties werd 16.626,57 euro opgehaald. Met bijzondere dank ook aan de ploeg van Denderwindeke o.l.v. Antoine Callebaut, die meer dan 4.682,40 euro voor hun rekening namen”, schreef het Dr. Hemerijckxcomité in een mededeling op hun website.

Jongerendag

Normaal gezien zou de volgende geplande actie, de Dr. Hemerijckx Youth Day, aanstaande zondag plaatsvinden. Dan zouden de jeugdbewegingen in Ninove samen met andere wandelaars het wandelpad Dr. Hemerijckx officieel openen. Door omstandigheden wordt die actie nu uitgesteld. “Na overleg met de diverse partners die samenwerken om dit project te realiseren, werd besloten om de officiële inhuldiging van het wandelpad Dr. Hemerijckx te verdagen naar zondag 15 oktober 2023”, schrijft de voorzitter.

Onderweg zullen vijf infopanelen worden onthuld over het leven en het werk van Dr. Frans Hemerijckx.

Hieronder hoor je wat voorzitter Wilfried Smesman te zeggen heeft over de infopanelen en de wandeling: