Nieuws Ninove

Doe jij mee met Tournée Minérale?

Tournée Minérale start nu dinsdag, 1 februari! De campagne van De Druglijn roept iedereen opnieuw op om een ganse maand geen alcohol te drinken.

De focus van de campagne ligt dit jaar op je vrij voelen met Tournée Minérale: vrij van een kater met een verloren dag tot gevolg, vrij van sociale druk om te drinken en vrij om tijdens de rest van het jaar op een doordachte manier zelf te bepalen wanneer je wel of niet een glas drinkt. Heel wat deelnemers voelen zich ook beter in hun vel met een maand zonder alcohol.

Infostand op dinsdagmarkt van 1 februari

De stad grijpt Tournée Minérale aan om de inwoners aan te moedigen stil te staan bij hun alcoholgewoontes en wil hen bewust te maken van de risico’s van alcohol(misbruik). Op 1 februari staat er een infostand op de dinsdagmarkt. Je krijgt er uitleg van een drugpreventiemedewerker van het Centrum voor Geestelijke Gezondheid. Bovendien kan je er ook een promillebril uitproberen. Zo ervaar je welke invloed alcohol heeft op het gezichtsvermogen, het evenwicht en de reactietijd.

Schepen voor gezondheidsbeleid Veerle Cosyns: “Jaarlijks doe ik mee aan Tournée Minérale. Een maand bewust zonder alcohol heeft mij doen beseffen hoe snel je anders een glas drinkt zonder erbij na te denken. Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten, vaak maakt het deel uit van de routine. Terwijl er heel wat lekkere alcoholvrije alternatieven zijn. Er zijn heel wat risico’s verbonden aan alcohol, en niet alleen voor de problematische gebruikers. Met Gezonde Stad Ninove werken wij al geruime tijd rond ons gezondheidsbeleid. In dat kader roepen wij dan ook iedereen op om de uitdaging aan te gaan en te ontdekken dat je geen alcohol nodig hebt om je te amuseren!”