© Canva
Nieuws

Het perfecte excuus voor een heerlijke limoncello

11 augustus is Internationale Dag van de Limoncello. Geen beter excuus om er vandaag een te drinken.

In België kennen de meeste mensen deze drank voornamelijk van Italiaanse restaurants die het likeurtje serveren na het diner.
Meer om de rekening te verzachten dan als digestieve zoals het oorspronkelijk bedoeld is. De citroenlikeur wordt niet alleen na het eten geschonken, maar ook als aperitief in de mix met bijvoorbeeld tonic. En als verfrissend drankje tijdens het uitgaan. Niet alleen bij ons is het populairder dan ooit. Wereldwijd zie je een enorme stijging van de limoncello-consumptie.

Wat heb je nodig om het zelf te maken?
Niet zo heel veel hoor;
Biologische citroenen, suiker, een paar muntblaadjes, pure alcohol (boven de 96%) of wodka, (bron) water, weckpot (groot genoeg, er moet ongeveer 1liter in kunnen) of andere afsluitbare pot/fles en een dunschiller.

Recept:
(Dit is een recept op basis van 500ml alcohol)

  • 1/2 liter alcohol
  • 8-10 biologische citroenen (of mocht je er vinden uit Sorrento is het nog beter)
  • 5 a 10 muntblaadjes
  • 350 Gram suiker
  • 600ml Bronwater

    Bereiding:

    – Was de citroenen grondig en droog ze daarna af.
    – Schil de schil van de citroen er af met de dunschiller.
    Zorg dat je niet te veel ‘wit’ van de citroen mee pakt, dit zorgt er namelijk voor dat de limoncello bitter wordt.
    – Doe alle schillen van de citroen en de muntblaadjes in de weckpot en schenk er een halve liter alcohol bij.
    – sluit de weckpot goed af en laat deze de komende 3 weken op een donkere en koele plek staan in huis.
    Denk er wel aan van af en toen met de pot eens te schudden.
    Na 3 weken:
    – Meng je de suiker en het water in een pan door elkaar en laat deze zachtjes koken, blijf goed roeren.
    Als het water en de suiker goed gemengd zijn laat je dit mengsel afkoelen.
    Is het suikerwater afgekoeld?
    – Dan voeg je dit mengsel dan toe aan de weckpot met citroenschillen en alcohol. en je laat dit nog een weekje rusten.
    Na 1 week:
    – Zeef je het geheel.
    Je schenkt het mengsel in schone flessen.
    – Zet de flessen weer op een koele donkere plek en laat de fles hier een opniew een ruime week staan om langzaam op smaak te komen.
    – Na deze week is de limoncello eindelijk klaar! 
    Limoncello hoor je ijskoud te drinken dus het beste is om je limoncello in de vriezer te bewaren.
    Belangrijk is ook om jouw resultaat te laten proeven in onze studio, die vind je in het Ninia shopping center in Ninove. 😉