Herbeluister

Alice Mae in Ancienne Belgique (AB Club): “boenk erop!”

Woensdag 20 maart stond de Ninoofse artiest Alice Mae samen met haar band in de Club van de AB in hartje Brussel. Voorlopig is de discografie van de jonge muzikant beperkt tot slechts drie nummers, maar dat weerhield haar niet om een volwaardige show te geven waarin passie, emotie en energie centraal stonden. Hoewel ze nog vaak in één adem wordt genoemd met Anouk, kwam het veelzijdige optreden gisterenavond van niemand anders dan Alice Mae.

Een reisbus vullen met enthousiaste Ninovieters en op Brussel afsturen gebeurt niet zomaar. Dat kon woensdagavond enkel met een AB Club optreden van rockband Alice Mae als eindbestemming. Alice Mae werd enkele jaren geleden in het leven geroepen door Alexia Dhertoge Martinez. Ze studeerde onder meer muziek, piano en zang aan de muziekacademies van Ninove en Geraardsbergen. Alexia trad voor het eerst op toen ze 14 jaar was. Tegenwoordig doet ze dat met haar eigen nummers en een band, waaronder gisteren de helft van Bram & Lennert op gitaar.

© Timon De Zwaef

Dat haar stembereik breed is, werd meteen duidelijk tijdens het eerste deel van de set. “All or nothing” en “Hell is here” zijn stevige nummers waarbij haar iets zwaardere vocalen de toon zetten. Daarna kwamen enkele meezingers aan de beurt waaronder “Go in Grace” en een cover van “Wheels” van Foo Fighters. Vanaf dan nam ze heel het publiek op sleeptouw. De zangeres nam ook een momentje om even haar luisteraars uit Finland te bedanken. Die fans heeft ze naar eigen zeggen verzilverd dankzij het playlistsysteem van Spotify.

De nieuwste single “If I could call you”, een nummer dat Alexia schreef in amper tien minuten, bracht ze solo op piano. En jawel, ook zonder band weet ze te overtuigen. De Swifties in de zaal konden daarna rekenen op een unieke cover van “Anti-Hero”. De tweede helft van de set werd gekenmerkt door aanstekelijke rock-‘n-roll met nog een opvallende Engelstalige Mama’s Jasje cover erbij.

© Timon De Zwaef

Het lijkt steeds waarschijnlijker te worden dat Alice Mae binnenkort een plekje verovert in de line-up van grote festivals zoals Pukkelpop en Rock Werchter.

Beluister hieronder het backstage interview met Alice Mae:

© Timon De Zwaef