Nieuws Ninove

Activiteiten in een nieuw jasje op Autovrije Zondag

Zondag 17 september is het stadscentrum van Ninove autovrij en staan er heel wat activiteiten op het programma. De auto maakt plaats voor cultuur, tweewielers, markten, springkastelen en meer.

Veel graag geziene klassiekers van autovrije zondag keren dit jaar terug in Ninove. De rommelmarkt in de Dreefstraat/Pamelstraat/Nederwijk, ‘Kijk, ik fiets!’ voor de kleinsten en ‘Over de heuveltjes van’ voor de grote fietsers. Je kan opnieuw je fiets laten graveren door de gemeenschapswachten, kijken wie het groot Ninoofs petanquetoernooi dit jaar wint, een fototentoonstelling in het oud stadhuis meepikken, infostandjes van de bib, CC De Plomblom en UiTPAS en fietskoerierdienst Snel & Wel bezoeken. Zo zijn we Autovrije Zondag gewend!

Activiteiten in een nieuw jasje

Toch is er zoals altijd ook veel nieuws te ontdekken. Een nieuw concept is ‘Ninove aan Tafel’, dat het vroegere Fiësta Europa vervangt. Café Den Belleman organiseert een ambachtenmarkt met randanimatie aan de Denderkaai. Teledienst vzw bakt hamburgers en worst voor haar 40e verjaardag en nodigt je met een aperitiefje uit om haar werking (en nieuwe naam) te ontdekken. Aan de Vuurkruisersstraat ontdek je Ninoofse bands op ‘Lokale Helden’. De opendeurdag van de brandweer wordt dit jaar uitgebreid tot ‘veiligheidsdorp’ waar ook politie, BIN, etc. informatie geven over alles wat met veiligheid te maken heeft.

Heb je een vintage fiets of oude fietskledij en wil je die nog eens laten schitteren? Kom om 14.45 uur naar de binnenkoer van het stadhuis, site Centrumlaan, en fiets mee in de fietsparade ‘Rondje Retro’.

Kinderen baas in een autovrije stad

In een wereld waar kinderen niet meer zomaar op straat kunnen spelen, staat de stad toch één dag in het teken van hen. Ze kunnen een ritje maken met Josephine de vuurspuwende draak, zich laten schminken, naar een voorleesuurtje aan het Oudstrijdersplein gaan of op avontuur trekken in speeldorp ‘We spelen VOESJ’ op de Inghelantsite.

Cadeautje voor de tweewielers

Wie met de fiets komt en zijn/haar stalen ros parkeert aan de fietsparkings, krijgt een leuke gadget in ruil voor de inspanning. Daar zijn ook plannetjes met het volledige programma van autovrije zondag te krijgen. De fietsparkings liggen aan de Vuurkruisersstraat, Oeverstekske (stadspark) en het plein aan de Twijnster. De toeristische dienst in de Burchtstraat is het centrale infopunt. Ook daar kun je een gratis plannetje krijgen op zondag 17 september.

Verkeersvrije straten

Parkeer- en verkeersvrij vanaf 6.00 uur: Denderkaai – Paul De Montplein – Désiré De Bodtkaai – Parking Sociaal Huis, Burchtstraat  – Parking Oude Kaai  -Binnenkoer stadhuis, Centrumlaan 100.

Verkeersvrij vanaf 10.00 uur: Pamelstraat – Nederwijk – Dreefstraat.

Algemeen parkeervrij stadscentrum vanaf 11 uur.
Algemeen verkeersvrij stadscentrum vanaf 13 uur.

Auto’s die normaal op straat parkeren in de autovrije zone kunnen vanaf zaterdag 19.00 uur hun auto gratis kwijt op de randparkings.

kaart autovrije zondag 2023. © Stad Ninove