Nieuws Ninove

Zorggids voor alle Ninoofse 65-plussers

Het Sociaal Huis stelde samen met haar welzijnspartners een zorggids samen voor de Ninoofse senior. Deze valt binnenkort in de brievenbussen.

 De gratis gids bevat info rond dienstverlening, financiële informatie, gezondheid, veiligheid, vrijetijdsbeleving, wonen, vormingen op maat van de Ninoofse senior.

Schepen voor ouderenbeleid Veerle Cosyns: “Vanuit de stad is het onze taak om zorg en ondersteuning te bieden aan onze Ninovieters, waarbij het uiteindelijke doel is dat elke burger op de hoogte is van de ondersteuning die er bestaat. Heel veel van deze informatie is digitaal te vinden via het internet of het ligt verspreid bij verschillende diensten en instanties en daarom is het zeker niet evident om ervan op de hoogte te zijn. Er is in onze stad en regio een vrij groot aanbod maar het blijft dus een ganse uitdaging voor elke burger om het aanbod te kennen. Daarom werd alle informatie gebundeld in deze Zorggids en ik hoop dat onze iets oudere burgers hierdoor gemakkelijker de weg vinden naar het aanbod dat er is.”

Wie tegen 15 juni nog geen zorggids ontving kan er eentje aanvragen via senioren@ninove.be of 054 50 50 50. De gids is ook te vinden opwww.sociaalhuisninove.be/zorggids.