Nieuws Ninove

Werken Pollarestraat afgerond

Ninove – De grote werken aan de Pollarestraat in Ninove zijn klaar. Zowel het wegdek, de voetpaden als de rioleringen zijn volledig vernieuwd. Daar hing uiteraard een stevig prijskaartje aan vast. Zo’n 2,4 miljoen euro werd voor het project neergeteld.

De Pollarestraat was een van de grootste recente werven van de stad. Zo werd de oude bakstenen riolering volledig vernieuwd. Nu is er een scheiding tussen regen- en afvalwater. Afvalwater wordt voortaan gezuiverd in het waterzuiveringsstation in Ninove. Het regenwater wordt, voor het in de Dender terechtkomt, opgevangen in een bufferbekken aan de Kaatsweg.

Ook het wegdek was toe aan vernieuwing. “De voetpaden op het smalste stuk richting Brusselstraat lagen schots en scheef. Ik ben blij dat we daar met dit dossier verandering in hebben kunnen brengen. Ook de oude kasseien in de Pollarestraat lagen er erg slecht bij”, aldus Henri Evenepoel (Open Vld, oud-schepen openbare werken).

Water in kelders
Toch verliep niet alles steeds van een leien dakje. Zo kregen enkele omwonenden te maken met water in de kelders.

“De oude bakstenen riolering is meestal zo lek als een zeef maar functioneerde wel als een drainagebuis voor grondwater,” vertelt huidig schepen van mobiliteit Vande Winkel (Samen), “Als je die dan vervangt door een nieuwe betonnen riolering krijg je een verandering in het grondwaterpeil, zodat een aantal kelders van omwonenden, die onvoldoende waterdicht zijn, te kampen krijgen met dit nieuwe fenomeen. Dit is iets wat wel vaker voorkomt bij rioleringswerken.”

Ninove kijkt tevreden op de werken terug. Er was een vlotte samenwerking met de aannemer en de coronacrisis heeft gelukkig niet te veel roet in het eten gegooid.

Foto: ©pxhere.com