Nieuws Ninove

Vrachtwagen rijdt tegen Abdijpoort in Ninove

Donderdagochtend is een vrachtwagen tegen de Abdijpoort in Ninove gereden. De vrachtwagenchauffeur wou onder de poort rijden, maar bleek te hoog. De schade aan de Abdijpoort is aanzienlijk, de doorgang is afgesloten voor het verkeer.

Rond 6.00 uur ‘s ochtends botste een vrachtwagen tegen de Abdijpoort in Ninove. Uit veiligheidsoverwegingen sloot de brandweer de doorgang onder de Abdijpoort af. Daardoor kan het verkeer er niet door. Voetgangers kunnen wel langs de doorgang links van de poort passeren. Hoelang de toegang geblokkeerd blijft, hangt af van het overleg rond de herstelling van de poort.

Beschermd monument

De poort is sinds 12 juli 1951 beschermd als monument, maar er was nood aan een restauratie. Zowel het metselwerk als het houtwerk vertonen sporen van ouderdom.

Schepen van Erfgoed Henri Evenepoel (Open VLD) vertelt dat een bouwkundig expert vandaag een verslag maakt. Hij zegt de poort zo vlug mogelijk opnieuw toegankelijk te willen maken. De schepen vermeldt ook dat de bestuurder zich aangaf bij de politie.

© Radio Ninove

© Radio Ninove