Sport

Volleybalclub Lindemans Aalst organiseert reanimatiecursus na hartfalen speler

Op dinsdag 20 februari houdt een gespecialiseerd agentschap een AED-cursus in Sportcomplex Schotte in Erembodegem. Acht spelers van Lindemans Aalst zullen hieraan deelnemen. Op deze manier wil de club haar topsporters klaarstomen om in te grijpen bij een noodgeval.

Volleybalspeler Martin Perin (21) zakte onlangs plots in elkaar als gevolg van een hartstilstand in de wedstrijd tegen Waremme. Het was de tweede keer in anderhalf jaar tijd dat de Greenyard Maaseik-libero een hartstilstand kreeg op het veld. Vorige week vrijdag zette hij omwille van zijn medische toestand een punt achter zijn carrière.

Perin’s eerste hartstilstand was in een galawedstrijd tegen Lindemans Aalst in Sportcomplex Schotte in Erembodegem. De club besloot om een actie op poten te zetten om bij zulke incidenten zo snel mogelijk de nodige bijstand te kunnen leveren. Je hoort ex-coach en algemeen manager van Lindemans Aalst Johan Devoghel:

Volgende week dinsdag zullen acht spelers van Lindemans Aalst van 9.00 uur tot 14.00 uur deelnemen aan een AED-cursus in Sportcomplex Schotte. Ze zullen leren reanimeren en een automatische externe defibrillator gebruiken. “De cursus duurt vijf uur en is vrij intensief, maar als club vinden we het belangrijk dat iedereen weet hoe je een slachtoffer in veiligheid kan brengen”, voegt Devoghel nog toe. “Daarbij is er een maximum van acht spelers die mogen deelnemen, want anders is het niet meer rechtsgeldig.”