Nieuws Ninove

Slotlezing ‘Willy Roggeman. Een leven geschreven.’ vindt plaats in Oud Stadhuis

Woensdag 15 februari gaat de laatste van 3 lezingen over het levenswerk van Willy Roggeman door in het Oud Stadhuis van Ninove. Hiervoor zakken UGent en Boekentoren af naar de stad.


Honderden bezoekers kwamen de voorbije 2 maanden rondkijken op de tentoonstelling ‘Willy Roggeman. Een leven geschreven’ in het oud stadhuis van Ninove. Ook de lezingen over het literaire werk van Roggeman en over zijn talent als jazzmuzikant werden met enthousiasme gesmaakt.

Met de slotlezing ‘Ninove in het werk van Willy Roggeman/Willy Roggeman in het archief van UGent’ wordt het belang van Roggemans werk als cultureel erfgoed nog een laatste avond extra in de kijker gezet.

Iedereen is welkom om de lezing gratis bij te wonen op 15 februari om 20.00 uur in het Oud Stadhuis. Jürgen Pieters (UGent, beheerder Willy Roggeman Archief), Hendrik Defoort en Frank Vanlangenhove (Boekentoren) leggen vakkundig uit waar Ninove past in het werk van Roggeman en hoe het uitgebreide archief bewaard wordt.

De tentoonstelling zelf loopt nog tot 19 februari en vertelt het gevulde levensverhaal van Willy Roggeman via een uitgebreid archief van foto’s, originele documenten, jazzmuziek en beeldend werk.