Nieuws Ninove

Team senioren start samenwerking met life coach

Hoe ouder je wordt, hoe groter de kans dat een ingrijpende gebeurtenis jouw mentaal welzijn onder druk zet. Plots is de nood aan een gesprek om weer op weg geholpen te worden zeer groot.

Omdat die stap voor velen nog te groot is, start het Sociaal Huis een samenwerking met life coach Guido Robberechts.

Guido Robberechts (°1956) heeft een diploma praktiserende psychologie en is life coach. Hij heeft ook veel ervaring in het ondersteunen en motiveren van sportteams en kankerpatiënten.

”We merken inderdaad dat voor sommige ouderen de stap naar een psycholoog te moeilijk is”, zegt Veerle Cosyns, schepen van ouderenzorg. “Daarom starten we een samenwerking met een life coach, waarmee 65-plussers in gesprek kunnen gaan over hun problemen en bezorgdheden. De life coach werkt zeer drempelverlagend, gaat samen met de senior op zoek naar wat hem weer verder kan helpen en biedt een voortraject voor eventuele psychologische hulp indien dit toch nodig zou zijn.”

Levensenergie

Via een of meerdere individuele gesprekken gaat de life coach op zoek naar oplossingen voor de dingen waardoor je vastloopt en naar wat opnieuw levensenergie kan geven. Samen wordt er een weg uitgestippeld om het leven opnieuw meer kleur te geven. Als zou blijken dat intensievere hulp nodig is, zal de life coach toeleiden naar nog meer professionele hulp.

Vanaf 2 mei kunnen 65+’ers elke dinsdag-en donderdagvoormiddag van 9 uur tot 12 uur terecht bij de life coach. Deze dienstverlening is gratis voor elke 65+’er in groot Ninove. Een afspraak maken kan via 054 50 50 50 (team senioren).