Sport

Sportlaureaten uitgereikt tijdens “Sportkrasjel 2023”

In buurthuis Berdam zijn de Ninoofse sportlaureaten uitgereikt, tijdens het “Sportkrasjel 2023”. Er werden in 6 verschillende categorieën prijzen uitgereikt.

“Naast de winnaars waren het allemaal sterkte prestaties. We hadden een groot aanbod aan kandidaten in de verschillende categorieën, dat heeft ons aangenaam verrast. Er is dus veel talent in Ninove op vlak van sport. Het was een van de betere edities en er was ook veel belangstelling van het publiek. Eentje om in te kaderen”, zegt Kris Engels, voorzitter Stedelijke Sportraad Ninove.

Jeugdsportlaureaat individueel
Laura Lanckman (Sandu Gym Muay Thai Ninove)
Prestatie: Won haar 2 wedstrijden op 1 dag en werd Belgisch kampioen -67kg. Europees kampioen door 3 wedstrijden te winnen tegen Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Sportlaureaat individueel
Gianny De Leu (Sandu Gym Muay Thai Ninove)
Prestatie: Goud voor België op de European games. Werd op 14/10/2023 wereldkampioen WMC te Gent (world muaythai council wereldtitel). 4 keer wereldkampioen op 16 en 17 jaar, U23, elite en profs.

Recreatief laureaat
Lievens Ilse (Zwemclub De Kikkertjes)
Prestatie: Ultra Swim: 33,3 km zwemmen in zee over een tijdspanne van 4 dagen. Dag 3: 10K: bij het zwemmen van deze afstand is het dragen van een wetsuit verboden, je mag op geen enkel ogenblik de grond raken. Je moet de afstand in je eentje afwerken zonder enige hulp van wie of wat dan ook. De volgende uitdaging wordt het WK Triatlon Mixed Relay in Slowakije. Ilse heeft het ticket voor WK verdiend door in Geraardsbergen te winnen. Zij nam het onderdeel zwemmen voor haar rekening.

Sportlaureaat ploeg
Brent Saelens, Julie Uyttersprot, Jori (Vita – 4 x 400m mixed relays)
Prestatie: 1ste plaats provinciaal kampioenschap

Jeugdsportlaureaat ploeg
KVK Ninove (Alakan Swenga Bradley Serge, Akan Swenga Bryan Victorin, Bandekela Kasongo Dylan, Beeken Bryan, De Cooman Joran, Fandio Hermene Jordys, Geiregat Neals, Kerckx Jaiden Binecki, Mbongo Craig, Merzouki Ryan, Ottoy Staf, Ottoy Berend, Pletincx Axel, Scheirlinckx Ruben, Trappeniers Dorian, Van Den Steen Thijs, Van Steertegem Nolan, Vandendriessche Nina, Vandenhoeck Joren, Verleysen Jesse, Grimard Eliaz, Van Den Houwe Preben; Trainer Tim De Kegel.
Prestatie: Kampioen competitie voetbal Vlaanderen Interprovinciaal U14: dit team eerde met dit kampioenschap ook hun ploegmaat Thijs die door kanker werd getroffen. Ze behaalden 36 op 42 en telden een voorsprong van 8 punten op de 2de RC Gent. 2 spelers van het team voetballen vandaag op eliteniveau, Nina kreeg de kans om de dames van U15 Club Brugge te vervoegen en Hermene mocht zijn kans wagen bij KAA Gent, de partnerclub van KVK Ninove.

Verdienstelijke sportmedewerkers
Dimitri Beeckman (Karateclub Hiryu Ninove vzw)
Prestatie: 25 jaar engagement als secretaris van de club Behaalde het diploma instructeur B en ‘JKA 4de DAN’ Zette zich op provinciaal en Vlaams niveau in voor de overkoepelende karatebond Ging ook het engagement  aan als Aanspreekpunt Persoon Integriteit (API) Eind december geeft hij na 25 jaar de fakkel van secretaris door.

Jan Benoot (BBC CSS Outdoor Living Ninove)
Prestatie: Jan is een zeer toegewijde en competente persoon in zijn rol als bestuurslid en voorzitter van de basketbalclub BBC CSS Outdoor Living Ninove. Onder zijn leiderschap is de club gegroeid tot een middelgrote en financieel stabiele organisatie met succesvolle senior- en jeugdteams. Jan heeft aanzienlijke inspanningen geleverd om sponsors aan te trekken en evenementen te organiseren om de financiële gezondheid van de club te waarborgen. Hij staat bekend om zijn warme en verbindende persoonlijkheid, waarbij hij aandacht besteedt aan respectvol gedrag en betrokkenheid bij zowel spelers als vrijwilligers. Jan wordt geprezen als een charismatische en gewaardeerde leider die actief betrokken is bij de club en anderen graag waardeert en erkent voor hun inzet.

Andre De Gendt (Vita)
Prestatie: Op alle meetings neemt Andre steeds het verspringen voor zijn rekening (hard labeur in de zandbak)

G-sporters
Alain Reyntjens (VZW Schoonderhage)
Prestatie: Na een prachtige kuur (stap 2) bij het paardrijden behaalde hij de zilveren medaille (stap 2)

Rudi Van Lierde (VZW Schoonderhage)
Prestatie: Bronzen medaille bij paardrijden (stap 1 ) ondanks een moeilijk en onwillig paard

Jimmy Van Kerkhove (VZW Schoonderhage)
Prestatie: Gouden medaille op 100m sprint met een tijd van 15,21 sec, 5e plaats bij verspringen

Annemie Verschelden (VZW Schoonderhage)
Prestatie: 7e plaats bij softbal werpen, 5e plaats bij 50m sprint in 12,31 sec

Evy Pessemier (VZW Schoonderhage)
Prestatie: 1e plaats verspringen, 1e plaats softbal werpen, 4e plaats 50m sprint

Chris Collier (VZW Schoonderhage)
Prestatie: Een week voor de Special Olympics brak hij zijn beide polsen tijdens de 100m sprint  in Geraardsbergen. Hierdoor kon hij niet deelnemen aan de Special Olympics en kreeg hij de pechprijs

Maarten Poels (De okkernoot)
Prestatie: het gezicht van de Special Olympics dit jaar, droeg de vlag tijdens special Olympics, hij behaalde enkele medailles

Topsportlaureaat
Man-Kei To (G-badminton)
Prestatie: 1ste plaats EK enkelspel, 2de plaats dubbelspel EK