Appelterre-Eichem Sport

Appelterse Jade Linthoudt wordt 5e op BK voor dames junioren

Het zijn drukke koersdagen voor Jade Linthoudt (17) uit Appelterre. Ze werd afgelopen vrijdag (10 September) nog 22ste én beste Belg op het EK voor junioren in het Italiaanse Trento. Vandaag behaalde ze een mooie 5e plaats op het BK voor dames junioren in Herzele.

Het Belgisch Kampioenschap voor dames junioren werd vandaag gereden in Herzele. 60 deelneemsters kwamen aan de start waaronder de Appelterse Jade Linthoudt. 73,5 km moest er worden afgelegd en negen rensters, waaronder Linthoudt, hadden duidelijk zin om de koers te maken.

Bij het ingaan van de laatste ronde probeerde Jade verschillende keren weg te geraken van het groepje. Dat een BK-titel mooi staat op je palmares is duidelijk, want telkens werden de meters dicht gereden; zelfs door rensters uit de eigen ploeg.

Linthoudt was als eerstejaars junior duidelijk de betere in koers, maar moest -ondanks verschillende pogingen in de sprint- toch vier meisjes laten voor gaan.
Jade is in topvorm, zoveel is duidelijk. En dat werd ook bekroond met een WK-selectie dat trouwens dit jaar doorgaat in eigen land. Start en aankomst in Leuven op zaterdagochtend 25 september.

Wij wensen Jade Linthoudt alvast veel succes op het WK!

© Arne Linthoudt
© Arne Linthoudt