Denderwindeke Meerbeke Nieuws Ninove Outer

Rode Kruis vervangt stickeractie door pleisteractie

Rode Kruis-Vlaanderen vervangt de stickeractie door een pleisteractie. De verkoop zal plaatsvinden van donderdag 20 april tot en met donderdag 4 mei.

Na vele jaren wordt de bekende Rode Kruissticker een pleister. Na onderzoek is gebleken dat het tijd was voor vernieuwing. Er is gekozen voor een nieuw en nuttig product met een link naar de activiteiten van Rode Kruis-Vlaanderen: een pleister. In 2023 steunt de Vlaming zijn lokale Rode Kruisafdeling dus door een pleister te kopen.

Op het eerste gezicht ziet de pleister er niet anders uit dan de sticker. De pleisterverpakking is bedrukt met een tekening van Belgisch stripicoon De Smurfen en heeft ongeveer hetzelfde formaat als de vroegere sticker. Binnenin zit er één grote, witte pleister die je op maat kan knippen.

Ook de prijs evolueert mee naar 10 euro per stuk. De opbrengst gaat naar de werking van de lokale Rode Kruisafdelingen.

Waar kan je de pleister in Ninove kopen?

Op de volgende plaatsen kun je (gelegenheids-)vrijwilligers vinden:

  • Carrefour: donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 april 2023;
  • Colruyt: donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 april 2023;
  • Aldi Meerbeke: donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 april 2023;
  • Jumbo: donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 april 2023;
  • Ninia shoppingcenter: zaterdag 22 april 2023.

Ook Spar Denderwindeke, apotheek De Bolle in Outer en apotheek Geeroms in Ninove hebben pleisters in de aanbieding.

Online pleisterverkoop

Ook online is de pleister te koop via www.koopdepleister.be/ninove. Dit is een oplossing voor mensen die geen vrijwilligers tegen het lijf lopen, maar toch de lokale afdeling willen steunen. De koper betaalt de verzendkosten (4,95 euro), bij aankoop van 2 pleisters is de verzending gratis. De pleister wordt binnen de twee dagen geleverd via bpost.

Achterkant pleister

Op de achterkant van de pleister vind je niet langer een wedstrijd terug. Wel is er algemene informatie over de activiteiten van Rode Kruis-Vlaanderen: hoe bloed en/of plasma geven, hoe vrijwilliger worden en meer info over cursussen.

Opbrengst pleisterverkoop

De opbrengst van de pleisterverkoop gaat zoals elk jaar naar de lokale werking van het Rode Kruis, de aankoop van een nieuwe tent en de aanschaf van Astrid zenders.