Nieuws Ninove

Rode Kruis verkoopt pleisters met Camille op verpakking

Rode Kruis Vlaanderen verkoopt voor het tweede jaar op rij pleisters. In Ninove zal de verkoop doorgaan van donderdag 18 april tot en met zaterdag 20 april. Vrijwilligers die pleisters verkopen kan je in verschillende winkels tegen het lijf lopen.

Na het succes van vorig jaar – er werden bijna 400.000 pleisters verkocht – houdt het Rode Kruis opnieuw een pleisteractie. Deze keer prijkt zangeres Camille in de vorm van haar stripfiguur op de verpakking. Een pakketje kost 10 euro.

Waar kan je de pleister kopen?

De afdeling van Ninove verkoopt de pleisters niet aan kruispunten. Wel zal je vrijwilligers tegenkomen op de volgende plaatsen:

  • Carrefour: donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 april 2024
  • Aldi Meerbeke: donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 april 2024
  • Jumbo: donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 april 2024
  • Colruyt: donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 april 2024
  • Ninia Shopping Center: zaterdag 20 april 2024

Je kan de pleisters ook bij Spar Denderwindeke aankopen.

Wie geen vrijwilliger tegen het lijf loopt, maar toch de lokale afdeling wil steunen, kan de pleister ook online aankopen via www.koopdepleister.be/ninove. De koper betaalt wel de verzendingskosten (4,95 euro). Vanaf twee of meer is de verzending gratis.

Op de achterkant van de pleister vind je algemene info over de activiteiten van Rode Kruis Vlaanderen, hoe je bloed en/of plasma kan geven, hoe je vrijwilliger wordt en meer info over cursussen. De opbrengst van de pleisterverkoop gaat naar de lokale werking van het Rode Kruis, de aankoop van nieuwe reanimatiepoppen (volwassen – junior – baby) en werkpakken voor nieuwe vrijwilligers.

Kwaliteitsnorm

De pleisterverpakking is voorzien van een hersluitbare ziplock-sluiting. Het gebruikte PE-materiaal is wit en heeft een stevigere textuur. Deze plastic verpakking voldoet aan hygiënische normen voor zowel productie als verkoop. De pleisterverpakking is waterbestendig en kan na gebruik eenvoudig worden gerecycleerd via de PMD-zak.

Hoewel de pleisterverpakking UV-bestendig is, geldt dit niet voor de pleister zelf. De lijm van de pleister kan oplossen bij blootstelling aan warmte. Daarom wordt geadviseerd om de pleister uit de buurt van direct zonlicht te houden en te beschermen tegen warmte. Het wordt afgeraden om de pleister op het dashboard van de auto te leggen.