Nieuws Ninove

Rode Kruis Ninove deelt brevetten uit aan cursisten ‘Eerste hulp en helper’

De Ninoofse afdeling van het Rode Kruis hield op vrijdag 19 januari een brevetuitreiking en nieuwjaarsdrink in hun lokaal in Ninove. Negen deelnemers brachten de gratis cursus ‘Eerste hulp en helper’ tot een goed einde. Ook werden verschillende nieuwe vrijwilligers verwelkomd.

In september 2022 deed Nicole Ronsijn, afdelingsverantwoordelijke communicatie & werving, nog een oproep bij Radio Ninove voor verse hulpkrachten bij het Rode Kruis Ninove. Gisteren heeft zij, samen met de rest van de afdeling, verschillende nieuwe vrijwilligers verwelkomd in hun lokaal (Paul De Montplein 10, Ninove). Zo kent de afdeling nu 28 actieve medewerkers in de hulpdienst, 7 helpers bij de bloedafname en 8 bestuursleden.

Ronsijn weet goed waarom ze actief is bij het Rode Kruis. “Dat is als een microbe die je bijt. Als iemand iets overkomt, wil je er zo snel mogelijk bij zijn en hulp bieden. De juiste hulp, en dus niet uit de losse pols. De cursus Eerste hulp en helper is daarvoor meer dan geschikt.” Tim Reynaert is één van de geslaagde cursisten die aanwezig was. Hij heeft ervaring als vrijwilliger tijdens de Special Olympics. “Ik stond al vaak voor een situatie waarbij ik besefte dat die medische kennis van pas kan komen. De cursus leek me een geschikte kans om die kennis op te doen, zodat ik ze kan toepassen op de Special Olympics en daarbuiten”, aldus Reynaert. Hij is ook van mening dat de cursus basiskennis zou moeten zijn.

Beluister het interview met Tim Reynaert:

 

Fabienne Mouton is al twee jaar vrijwillig actief bij het Rode Kruis en zit bij de hulpdienst. Onder andere de festivalgangers op Festiloco konden rekenen op haar hulp:

Wie zich dit jaar geroepen voelt om zich in te schrijven op de gratis cursus kan mailen naar vorming@ninove.rodekruis.be. Het Rode Kruis geeft de cursus op de volgende dagen:

11, 18 en 25 maart, 15, 22 en 29 april, 6 en 13 mei. Telkens van 18.30 uur tot 21.45 uur. De praktische proef vindt plaats op 27 mei.

© Radio Ninove

© Radio Ninove