Nieuws Ninove

Parkconcerten in Ninove na twee jaar terug

Op vier maandagavonden staan tal van artiesten op het podium in het stadspark tijdens de gratis parkconcerten.

Twee jaar hebben de inwoners van Ninove en omstreken de parkconcerten moeten missen, maar in juli en augustus zijn ze terug van weggeweest. Jong en oud kan samen weer genieten van een gezellige babbel, een hapje, drankje en optredens van verschillende artiesten. Dankzij de steun van talrijke sponsors en in het bijzonder Groep Thoen kunnen de parkconcerten opnieuw gratis (en zonder coronamaatregelen) worden aangeboden.

Programma

Op twee maandagen in juli (4/7 en 18/7) en twee maandagen in augustus (8/8 en 22/8) staan telkens verschillende artiesten op het podium. Er wordt ook beroep gedaan op een zijpodium met DJ BJORN, die voor, tussen en na de optredens voor ambiance zorgt.

De kick-off is op maandag 4 juli met de Ninoofse band Alice Mae, die net hun eerste radiosingle “Better off” uitbracht, en de Nederlandstalige coverband Jean & Les Flamands. De avond wordt afgesloten door Christoff en zijn liveband. De held van het Vlaamse lied staat dit jaar exact 30 jaar op de planken en was zelf vragende partij om in Ninove op te treden.

Meerdere genres aan het werk

Maandagavond 18 juli begint stevig met de gedreven rockers van Daytones. Zij brengen een reeks nummers die in de smaak valt bij elke fan van het zwaardere werk. Vervolgens worden we letterlijk en figuurlijk weggeblazen door De Jartellen: voor glimmende saxen en trompetten, zwetende muzikanten en een uitgebreider repertoire dan eender welke hedendaagse coverband. Tot slot brengt Mother Mercury een eerbetoon aan het legendarische Queen.

Het derde parkconcert op maandag 8 augustus zal op gang geblazen worden door Soulmatic9. Deze dolenthousiaste negenkoppige coverband wil vooral muziek brengen met een ziel, waarbij de leute en ambiance nooit ver weg zijn. Vervolgens wordt het park, figuurlijk dan, in brand gestoken door 2 Fabiola. De populaire danceband rond Pat Krimson en zangeres Loredana bestaat 20 jaar en op de parkconcerten brengen ze hun grootste hits. DJ Pat Krimson brengt ook nog een mix van happy club en retro sounds om de avond in hogere sferen af te sluiten.

Lokale artiesten

Het laatste parkconcert van deze zomer wordt afgetrapt door vaste waarde Funny Key. Naar jaarlijkse traditie komen zij het beste van zichzelf geven. Nadien is het de beurt aan Karmasuits, een vijfkoppige coverband met roots in Welle en Liedekerke. Deze groep brengt verschillende genres maar spitst zich vooral toe op dance en hedendaagse popmuziek. Ze brengen covers die zowel voor jong als oud bekend in de oren klinken en zijn het ideale voorprogramma voor het Ninoofse duo Bram & Lennert. Zij staan intussen 13 jaar op de planken en waren er al bij op de eerste editie van de parkconcerten. Het duo won de poll die gehouden werd over wie zeker op het podium moest staan.

De gratis parkconcerten starten telkens om 18u30. Meer info vind je op paconi.be.