Nieuws Ninove

Vaccinatiecentrum Ninove open tot eind december: “De locatie is beschikbaar, dus het is evident dat het openblijft”

Het is vandaag 1 oktober. Het begin van de maand waarin de vaccinatiecentra zouden sluiten. Vandaag raakte bekend welke vaccinatiecentra langer zullen openblijven voor het toedienen van de derde prik. En ook het vaccinatiecentrum van Ninove is een van die centra.

“Vorig weekend werd beslist om alle 65-plussers een derde keer te vaccineren. Toen kwam er al een signaal van bij de eerstelijnszone dat de vaccinatiecentra vermoedelijk langer zouden moeten openblijven. Maar er was nog heel wat onduidelijkheid”, zegt burgemeester Tania De Jonge (OpenVLD). “Vandaag hebben we de bevestiging gekregen dat het vaccinatiecentrum in Ninove ook zal openblijven tot eind december.”

Wij hebben het voordeel dat we een gebouw hebben dat beschikbaar is

Het plan van de overheid was om minstens één vaccinatiecentrum per eerstelijnszone open te houden. “Maar ik denk dat er vanuit de eerstelijnszone zal gevraagd worden om ook het vaccinatiecentrum van Geraardsbergen ergens anders onder te brengen. Zodat de inwoners van Geraardsbergen in hun eigen centrum terechtkunnen”, vertelt de burgemeester. “Wij hebben natuurlijk het voordeel dat we een gebouw hebben dat beschikbaar is en waar we geen reorganisatie voor moeten doen. De locatie is beschikbaar, dus het is evident dat het openblijft.”

Eind december

Het vaccinatiecentrum blijft dus open tot eind december. “Dat staat zo in de communicatie van Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V). Ik was toch wat geschrokken, want 15 oktober was voor ons echt een finale datum. We hebben een bedankingsfeest voor onze medewerkers en vrijwilligers op poten gezet en plots blijkt dat we langer moeten openblijven.”

Personeel en vrijwilligers

“Je moet weten dat een groot deel van onze personeelsleden ook al van plan was om hun kerntaken binnen de stad opnieuw op te nemen. En we mogen dat echt niet onderschatten”, gaat De Jonge verder. “We moeten een hele reorganisatie doen, maar je voelt wel dat er veel enthousiasme is. Zowel bij de ploeg die het coördineert, als bij onze vrijwilligers. Dus ik denk dat we perfect in staat zijn om tot eind december door te gaan.”

Vaccinatiegraad

De vaccinatiegraad in Ninove ligt hoog. “Boven de 18 jaar zitten we aan 93 procent gevaccineerden. En de 12- tot 18-jarigen worden ook geleidelijk aan gevaccineerd. We hebben met de ploeg dus een zeer mooi resultaat geboekt. We gaan die ploeg dan ook uitvoerig bedanken. Iedereen heeft op zijn manier bijgedragen aan de aanpak van de coronacrisis en de vaccinatiecampagne. We mogen dat absoluut niet vergeten. Het is de bedoeling om toch enkele bedankingsfeestjes op rij te hebben om iedereen te bedanken voor de inzet tijdens die periode.”

Beluister hieronder het volledige interview: