Nieuws Ninove

Ninovieters krijgen coronavaccin in oud belastingkantoor

Ninovieters die zich willen laten vaccineren tegen het coronavirus zullen daarvoor terechtkunnen in het oud belastingkantoor, naast het bpostkantoor aan de Bevrijdingslaan in Ninove.

De eerstelijnszone Dender Zuid, waar naast Ninove ook Geraardsbergen deel van uit maakt, krijgt zo twee vaccinatiecentra. Naast het centrum in Ninove komt er ook één in sportzaal De Veldmuis in Geraardsbergen.

De Belgische bevolking wordt in verschillende fases gevaccineerd. Wie juist wanneer gevaccineerd wordt, hangt af van leeftijd, eventuele risicogroep of beroep. 65-plussers en risicopatiënten zullen, volgens het faseplan van de Belgische overheid, gevaccineerd kunnen worden vanaf maart 2021.

Timing

Binnen de eerstelijnszone Dender Zuid volgen de lokale besturen van Ninove en Geraardsbergen de situatie op de voet, zodat de vaccinatiecentra operationeel kunnen zijn vanaf het moment dat deze doelgroepen aan beurt komen. Wie aan de beurt is, zal tijdig verwittigd worden met een datum waarop hij/zij zich kan aandienen bij het vaccinatiecentrum. Voor personen die zich niet zelf naar het vaccinatiecentrum kunnen verplaatsen wordt gezocht naar vervoersmiddelen.

Vrijwilligers gezocht

Heb je een medische of andere relevante achtergrond en heb je tijd en zin om vrijwilliger te worden in het vaccinatiecentrum, vul dan het aanvraagformulier in.

Meer info:  https://www.laatjevaccineren.be/covid-19