Nieuws Ninove

Oxfam Wereldwinkel en de Buurderij komen met nieuwe Hello Fair Kookbox

Na een gesmaakte editie dit voorjaar, bereiden Oxfam Wereldwinkel en de Buurderij de nieuwe Hello Fair Kookbox voor. Een box boordevol lekkere en eerlijke producten worden aan huis geleverd. Met het bijgeleverd recept kan u gezellig kokkerellen en een voedzame maaltijd op tafel toveren. Tegelijk steunt u hiermee de boeren van om de hoek én wereldwijd.

Om de boeren die ons dagelijks van voeding voorzien te ondersteunen, slaan de Buurderij Ninove-Atom en de Wereldwinkel van Ninove de handen in elkaar. Samen bieden zij u op zaterdag 19 november een nieuwe kookbox aan met het beste van twee werelden. De kookbox bevat lokale seizoensgroenten en vlees, én Fair Trade voeding die geproduceerd wordt verder weg op onze aardbol zoals quinoa, kokosmelk en bananen. “Het unieke aan deze kookbox is dat elke producent van de ingrediënten een faire prijs ontvangt voor zijn harde labeur”, zegt Katrien Van Deun, vrijwilliger in de Oxfam Wereldwinkel van Ninove.

Zelf aan de slag

U kan in uw eigen keuken aan de slag met de ingrediënten en met het uitgewerkt, eenvoudig recept.  Keukenpret verzekerd. “Samen kokerellen, dit is een gezellige weekendactiviteit binnen veel families. De kookbox wordt bovendien aan huis geleverd, het leven kan toch mooi zijn”, lacht Jamien Stoelzaet, verantwoordelijke van de Buurderij. U kan er ook voor kiezen om de kookbox zelf op te halen.

Praktisch

U hebt keuze tussen 2 hoofdgerechten: de quinoa quiche gevuld met kikkererwten, groene groenten en ricotta, of Oosterse pasta met lokaal biogehakt. Bij het gerecht kan u vrijblijvend ook een soep (pompoensoep met banaan), een fles wijn of een dessertje bestellen. Meer informatie lezen en bestellen kan op deze link Hello fair! kookbox 19 november 2022 (google.com) tot zondag 13 november . Op de facebookpagina van Buurderij Ninove-Atom en van Oxfam Wereldwinkel Ninove vindt u ook de link naar het inschrijvingsformulier.

We leveren aan huis in Ninove en in de buurgemeenten Geraardsbergen, Haaltert, Liedekerke, Denderleeuw, Roosdaal en Gooik.

Haal jouw pakket zelf af in de Buurderij of de Wereldwinkel van Ninove en ontvang een waardebon van 5 euro voor de Oxfam Wereldwinkel.