Nieuws Ninove

Oude Kaaibrug onder de kwast: Schilderwerken herstarten in april

Afgelopen herfst kreeg een deel van de Oude Kaaibrug in Ninove een nieuw likje verf. Vanaf 8 april gaan ze verder met het werk, inclusief het aanbrengen van een nieuwe slijtlaag op het brugdek. Tijdens de werken zal de brug onderbroken zijn. Vanaf de tweede helft van april zal de hele brug in het duifgrijs (RAL 5014) geschilderd zijn.

Nu het weer over het algemeen beter wordt, kunnen de schilderwerken aan de Oude Kaaibrug in Ninove opnieuw doorgaan. Eind vorig jaar werden de leuningen, zijkanten en onderste delen van de vier torens al in een nieuwe kleur geschilderd. Vanaf 8 april zullen de bovenste delen van de torens en de twee zichtvlakken van de brug worden aangepakt, met behulp van een hoogtewerker.

Naast een nieuwe verflaag op het brugdek wordt ook een nieuwe slijtlaag aangebracht. Hierdoor zal het wegdek minder glad zijn bij nat weer. Voor de uitvoering van beide werken zal de brug afgesloten zijn van 8 tot en met 19 april, behalve op dinsdagen vanwege de markt. Tijdens de werkzaamheden zal de bediening van de brug voor de scheepvaart ook beperkt zijn.

De Vlaamse Waterweg nv gaat met deze werken in op de vraag van stad Ninove om de afgeschenen verf van de brug te vernieuwen.