Nieuws Ninove

Ninove creëert 160 extra fietsparkeerplekken

De stad zal na een raadpleging van de bevolking via het online participatieplatform Mijn.Ninove niet minder dan 80 fietsnietjes plaatsen, goed voor 160 fietsparkeerplaatsen in het centrum en de deelgemeenten.

Fiets veilig stallen

Oorspronkelijk voorzag het bestuur slechts 50 fietsnietjes, maar op basis van de vele suggesties werd dat aantal fors opgetrokken.

De fietsnietjes willen tegemoet komen aan de behoefte om kort je fiets op een veilige manier te kunnen stallen. “Een verkeersbord of verlichtingspaal is daarbij niet echt handig,” vertelt schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel. “Fietsnietjes vormen wel een eenvoudige oplossing voor kortparkerende fietsers en dus voorzien we ze in de buurt van handelszaken of publieke locaties als het Neigembos of aan de kerken.”

Suggesties van de inwoners

Schepen van Communicatie Henri Evenepoel is alvast tevreden met het resultaat van de publieksbevraging: “Je vertrekt vanuit een concrete vraag van mensen uit de buurt, fijn om daar dan als bestuur aan te beantwoorden”. Waar de ruimte er was voorzag de stad meer fietsnietjes dan oorspronkelijk gevraagd. Slechts vier ideeën konden niet uitgevoerd worden wegens plaatsgebrek. In Aspelare en Appelterre wil de stad in samenwerking met De Lijn een overdekte fietsenstalling plaatsen in het verlengde van de bushokjes. “We bestelden ook twintig extra exemplaren om eventuele bijkomende vragen te kunnen beantwoorden,” geeft Vande Winkel nog mee.

Als alles volgens planning verloopt, start de aannemer nog voor de zomer met het plaatsen van de fietsnietjes.