Nieuws Ninove

Nieuw bedrijventerrein “Doorn Noord” officieel geopend

Net buiten het centrum van Ninove is het nieuwe bedrijventerrein “Doorn Noord” officieel geopend. Het terrein is in handen van de stad Ninove en wordt uitgebaat door de Intergemeentelijk samenwerkingsverband SOLVA. Op dit moment zijn al twee bedrijven actief op de site.

Onder een stralende zon werd het eerste duurzame bedrijventerrein van de regio vandaag officieel geopend langs de Expresweg in Ninove. De site beschikt over 17 percelen, waarvan er al 13 verkocht zijn en 2 ook effectief in gebruik zijn. “Innovatie is de sleutel van dit nieuwe bedrijventerrein”, klinkt het. Bedrijven die er zich willen vestigen, moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet er een economisch draagvlak zijn, moet het voldoende werkgelegenheid voor de buurt creëren en moet het passen op een regionaal bedrijventerrein, wat Doorn Noord is.

Duurzame activiteiten

Bedrijven moeten zich ook inzetten voor de duurzaamheid van hun activiteiten. Bedrijven vullen dit deels zelf in door zonnepanelen te plaatsen,  energiezuinig te bouwen en door het gebruik van warmtepompen. “Dit is een zeer mooie dag voor Ninove. Heel wat bedrijven hebben al ingetekend om zich hier te vestigen. Dat zijn verschillende soorten bedrijven, waardoor er veel werkgelegenheid is voor de Ninovieter. Zowel voor laaggeschoolden als hoogopgeleiden”, zegt Schepen van Economie Alain Triest (Open VLD). Op termijn moet de bedrijvensite werkgelegenheid bieden aan 600 tot 1.000 mensen.

Beluister hieronder het volledige gesprek met schepen Triest.

Beluister hieronder het gesprek met Bart Wallays, algemeen directeur van SOLVA