Nieuws Ninove

Grotere parkeerzones en extra parkeerplek voor eigenaars bewonerskaarten in Ninove

Inwoners van Ninove die een bewonerskaart voor hun wagen hebben, zullen daar vanaf 1 september in meer straten mee kunnen parkeren. De stad gaat van zeven naar vijf (grotere) bewonerszones. Wie een kaart voor zone 1 heeft, kan bovendien vanaf midden juli al parkeren op het dak van Ninia Shopping.

“Een jaar na de invoering van het nieuwe parkeerplan hebben we een grondige evaluatie gemaakt van het parkeerbeleid”, zegt schepen Alain Triest, bevoegd voor parkeerbeleid. We keken naar wat beter kon en analyseerden de input die we de voorbije maanden ontvingen van inwoners en bedrijven.”

“Eén van de belangrijkste maatregelen is de herziening van de zones waar je met een bewonerskaart kan parkeren”, gaat de schepen verder. “De bewonerszones Lebeke (Kerkstraat 80, 80A, 82 of 84) en Aalstersesteenweg (tussen Weggevoerdenstraat en Vinkenstraat) blijven identiek, maar de overige vijf zones worden herschikt tot drie. Door naar drie zones te gaan, kunnen inwoners vlotter parkeren met hun bewonerskaart. Vooral voor Ninovieters die nu op de grens van een zone wonen, zal dit een groot verschil maken.”

100 extra parkeerplaatsen

Wie een bewonerskaart voor zone 1 (stadscentrum) heeft, kan binnenkort bovendien gratis parkeren op het dak van Ninia Shopping. De stad sloot hiervoor een overeenkomst met de eigenaar van de parking. “De vernieuwde Ninoofse handelskern geeft voorrang aan beleving en winkelplezier. Het Oudstrijdersplein en de nieuw aangelegde Beverstraat bieden meer ruimte voor voetgangers en fietsers, al zal je er natuurlijk nog altijd met de wagen kunnen parkeren om inkopen te doen”, zegt schepen Triest. “Maar een stadscentrum met lang geparkeerde wagens van inwoners en handelaars is natuurlijk een stuk minder aantrekkelijk. Daarom voorzien we voor hen 100 extra parkeerplaatsen op het dak van Ninia Shopping.”

Het gaat niet om de betaalparking waar je parkeert als je inkopen doet bij Ninia Shopping, maar om de (openlucht) bewonersparking. Die kan je bereiken via de Hendrik Vangassenstraat en zie je vanuit de lifthal van het shoppingcentrum.

Je kan de parking oprijden met nummerplaatherkenning of met een parkeerkaart. De inwoners die vandaag al een bewonerskaart hebben van zone 1, ontvangen in juli een uitnodiging om hun wagen te laten registreren en een parkeerkaart op te halen bij de dienst mobiliteit (na afspraak). Heb je twee bewonerskaarten, dan kan je toegang krijgen voor beide voertuigen.