Sport

KVK Ninove begint volgend seizoen in 2de nationale amateurvoetbal

Het bestuur van KVK Ninove heeft besloten om volgend seizoen bewust een niveau lager te spelen. Om de toekomstvisie van de club te kunnen behouden, zou dit een stap in de goede richting zijn. 

Het bestuur van KVK Ninove heeft een unaniem standpunt ingenomen omtrent de sportieve toekomst van de club. De ploeg staat momenteel op de voorlaatste plaats van het klassement en flirt dus met degradatie. Het bestuur besloot het sportieve resultaat niet af te wachten, maar bewust te kiezen om een niveau lager te spelen in seizoen 2023-2024. Voor deze beslissing haalt het bestuur diverse goede redenen aan.

Financieel

Om mee te draaien op hoog niveau, zijn er financiële injecties nodig. Sponsors vallen niet zomaar uit de lucht en deze ploeg kiest ervoor in de toekomst niet gebukt te gaan onder financiële druk. “Een gezonde club behouden betekent ook financieel gezond blijven en zuurstof kunnen geven aan de juiste investeringen die de toekomst van onze club versterken”, klinkt het bij KVK Ninove.

Jeugd

KVK Ninove heeft de laatste 4 jaar sterk geïnvesteerd in jeugdvoetbal op interprovinciaal niveau. Het ultieme doel van het verder uitbouwen van hun jeugdwerking is spelers afleveren aan het A team. De aansluiting van interprovinciaal met het niveau van 1ste Nationale is niet evident. 2de Nationale biedt meer en realistischere kansen voor de jeugd. Daarom lijkt hen deze keuze ook rationeel de juiste weg vooruit.

Patrick De Doncker

Tot slot wil KVK Ninove het familiale en sociale karakter behouden in hun toekomststrategie. Naar aanleiding van het overlijden van voorzitter Patrick De Doncker moet de club, naast het bepalen van de sportieve ambitie, ook andere aspecten van de werking onder de loop genomen worden. Het bestuur bezint zich daar op het einde van deze week verder over. “We zijn er van overtuigd dat we een heel mooie club hebben met veel potentieel en zullen de krachten binnen het bestuur bundelen om de juiste wind voor de toekomst te laten waaien”, aldus het bestuur.

KVK Ninove vraagt aan de supporters, medewerkers, spelers en de sportieve staf nog wat geduld op te brengen om de zaken verder uit te klaren, maar kijkt met veel vertrouwen de toekomst van de club tegemoet.