Sport

Karateclub Kachi start het nieuwe seizoen met heel wat uitdagingen

Karateclub Kachi sloot vorig seizoen af met heel wat hoogtepunten. Ook in het nieuwe seizoen wachten een aantal uitdagingen.

Zo behaalde de club drie nieuwe zwarte gordels op zeer jeugdige leeftijd: Yinte De Koninck (18 jaar), Gust Rosseel (15 jaar) en Lotte Holderbeek (15 jaar).

Sommige leden trainden al vanaf hun vierde levensjaar bij de club Kachi. Yinte en Gust volgden zo hun vaders op die een jaar geleden hun zwarte gordel hebben behaald voor de Vlaamse jury van Karate Vlaanderen in Brugge. Vader van Yinte, Franky, is nu een gevestigde waarde in het trainersequipe van de club.

Provinciaal, Vlaams en internationaal

Karate Club Kachi beleefde een topjaar vorig seizoen door prestaties te behalen op Provinciaal, Vlaams en internationale tornooien. Ze behaalden maar liefst meer dan 200 podiumplaatsen. Heel wat nieuwe talenten zijn doorgegroeid tot kampioenen. Zo heeft Dio De Braeckenier de Vlaamse titel behaald in Schoten en stond hij regelmatig op het internationaal podium als negenjarige. 15 Provinciale, 12 Vlaamse en 5 Wereldkampioenen Shotokan heeft Kachi in één seizoen behaald.

Ook op organisatorisch vlak heeft de club het er zeker niet slecht van afgebracht. Op hun eigen tornooi de Maitochi Kachi Trophy haalden ze zelfs het maximum aantal deelnemers van 530. Deze vijfde editie was dan ook één van de grootste tornooien in België met deelnemers uit Nederland, België, Frankrijk, Engeland en Luxemburg. Volgend seizoen hoopt de organisatie om ook Duitsland er bij te krijgen.

Dit is te danken aan het organisatieteam van de club, momenteel zetelen hier 10 personen maar er wordt gewerkt naar uitbreiding van het team om alle activiteiten buiten de trainingsuren in goede banen te leiden.

Karate Vlaanderen

Twee leden hebben zich vorig seizoen  in de kijker gewerkt in de Karate federatie “Karate Vlaanderen”. Zo is Hans De Bruyn lid van de scheidsrechtercommissie van Karate Vlaanderen WKF. Hoofdtrainer Jurgen De Nil is verantwoordelijke van de elitegroep van Karate Vlaanderen WKF. Ook heeft hij in 2023 de licentie van Kumite EK en WK coach WKF behaald na het afleggen van zijn examen in Cyprus en Kroatië.

Volgend seizoen staat er heel wat op het programma. Maar liefst 15 leden zijn geselecteerd om deel uit te maken van de elitegroep WKF van Karate Vlaanderen. Sommige leden zijn in de running om een selectie waar te maken in het Belgisch team om deel te nemen aan het EK/WK in 2024. De voorbereidingen van het internationaal tornooi die op 24 maart 2024 zal gehouden is volop bezig om de topeditie van vorig seizoen te overstijgen.

Olympische sport

In oktober wachten we ongeduldig af of karate opnieuw zal toegelaten worden als Olympische sport voor 2028.

Bij Kachi kan vijfmaal in de week getraind worden, zowel in Ninove als in Geraardsbergen. Competitief of reactief, iedereen is welkom in de club vanaf vier jaar. Alle info kan men vinden via de website www.kachi.be. Indien meer info over de club, dit kan alle tijde via info@kachi.be of 0474/88.25.58. Kom gerust eens proeven tijdens één van de trainingen, de eerste twee trainingen zijn trouwens gratis.