Meerbeke Nieuws

Jeugdkampen in Ninove

Deze zomer organiseert jeugddienst Panta Rhei opnieuw 185 vakantiekampen voor kleuters, kinderen en jongeren. Deze vinden plaats verspreid over Vlaams-Brabant, Oost- en West-Vlaanderen en ook Brusselse gemeenten.

Panta Rhei, en zijn onderafdelingen Ratjetoe (voor kleuters) en SportArk doen er alles aan om de kinderen een toffe vakantie te laten beleven, volgens de geldende coronaveiligheidsregels.

Al twee jaar kwam de Leesfee op bezoek bij de kleuterkampen – toen was er een onderbreking in het coronajaar, maar gelukkig heeft ze deze zomer de weg terug gevonden naar de kinderen van Ratjetoe.

De Leesfee komt in de eerste twee weken van juli langs met een verteltafel om een toverachtig verhaal te vertellen en de kinderen zullen aan haar lippen hangen (maar wel op veilige afstand).

In deze gemeenten kan men de Leesfee verwachten : Sint-Genesius-Rode, Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw), Lennik, Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek), Halle, Geraardsbergen, Zandbergen en Meerbeke (Ninove), alsook Wolvertem en Londerzeel.

Bij Panta Rhei vzw kunnen jonge deelnemers terecht voor sport en spel, knutselen, creatieve activiteiten, en tal van lokale themaweken (zonder overnachting); de thema’s zijn zeer uiteenlopend.

Ook zijn er bvb. sportkampen, danskampen, paardenkampen en vakantieweken waarin het Nederlands speels wordt geoefend. Voor snelle boekers, is er nog plaats voor verschillende vakantieweken deze zomervakantie. Surf snel naar www.pantarheivzw.be , www.ratjetoe.be , www.sportark.be