Nieuws Ninove

Stad Ninove solidair met Oekraïense vluchtelingen: “Wie een verblijfplaats wil aanbieden, kan zich aanmelden via de website”

Er zijn ruim een half miljoen Oekraïners op de vlucht en stad Ninove schiet graag te hulp met het zoeken naar een opvangplaats voor hen. “Ninoofse burgers, verenigingen en organisaties die een verblijfplaats willen aanbieden, kunnen zich aanmelden via de website.”

 

Na de Russische inval in Oekraïne zijn er ruim een half miljoen Oekraïners op de vlucht. Hierdoor is er een enorme nood aan crisishuisvesting ontstaan. Sammy Mahdi, staatssecretaris voor Asiel en Migratie, riep de lokale overheden eerder al op om in kaart te brengen welke capaciteit er voor handen is voor de vluchtelingen. Stad Ninove schiet graag te hulp.

“Het is hartverwarmend hoe men in onze stad solidariteit toont”

“Wat er gebeurt in Oekraïne grijpt ons allemaal aan. Zij verdienen vrede en geen zinloze oorlog”, zegt burgemeester Tania De Jonge. “Heel wat mensen informeren massaal om mensen op te vangen, het is hartverwarmend hoe men in onze stad solidariteit toont.” Deze week wordt de Oekraïense vlag gehesen en zal het oud stadhuis in de kleuren van Oekraïne oplichten uit solidariteit met de inwoners van het land.

Hoe u als Ninovieter kan helpen

“We merken dat sommige Ninoofse burgers, verenigingen en organisaties vragen hebben over het aanbieden van een verblijfplaats”, zegt Veerle Cosyns, schepen van Sociale Zaken. “Zij kunnen zich aanmelden via de website. Omdat het belangrijk is dat je goed weet wat de consequenties zijn van het opvangen van deze mensen, is het belangrijk om goed geïnformeerd te kunnen beslissen. Wie zich kandidaat stelt, houden we dan natuurlijk ook verder op de hoogte.”