Nieuws Sport

Gunther Van der Perren wordt nieuwe voorzitter KVK Ninove

Gunther Van der Perren zal het project van KVK Ninove verderzetten dat alle entiteiten verenigt en verder werkt aan de sportieve en extra-sportieve ambitie en de verdere professionalisering van de club.

Afgelopen weken werd er zwaar gespeculeerd over het voorzitterschap van KVK Ninove. Na het onverwachte overlijden van voorzitter Patrick De Doncker, stond het bestuur plots voor de uitdaging om de toekomst vorm te geven met een nieuwe voorzitter aan het hoofd van de club.

Niveau lager spelen

Het bestuur communiceerde kort na het overlijden van Patrick De Doncker al over de beslissing om voor seizoen 2023-2024 geen licentie meer in te dienen voor 1ste amateur en de sportieve uitkomst van de huidige competitie niet af te wachten. Drie redenen liggen aan de basis voor deze beslissing. Ten eerste is er de financiële reden: “Een gezonde club behouden betekent ook financieel gezond blijven en zuurstof kunnen geven aan de juiste investeringen die de toekomst van onze club versterken”, klinkt het bij KVK Ninove. Ten tweede is er de bewuste keuze om verder in te zetten op de jeugdwerking die kansen biedt aan doorstroom van talentvolle spelers. Tot slot wil KVK Ninove het familiale en sociale karakter van de club versterken en behouden in hun toekomststrategie.

Club vertrouwt op Van der Perren

Om de doelstelling van de club te realiseren, koos het bestuur voor Gunther Van der Perren. Het bestuur is ervan overtuigd dat de historiek en ervaring waarop Gunther kan terugvallen, hem in de huidige situatie de meeste geschikte persoon maakt voor deze opdracht. Gunther pakt met veel energie deze nieuwe uitdaging aan. “De opdracht als voorzitter zal zeker niet evident zijn, gezien we volgend seizoen ons budget naar beneden toe zullen bijstellen en we met een kleinere A kern het seizoen zullen starten. Anderzijds biedt dit ongetwijfeld mooie opportuniteiten voor de jeugd, gezien de kleinere kern zal aangevuld worden met jong talent. Ik ben iemand die recht voor de raap is en rechtuit zal spreken met alle stakeholders binnen de club. Soms word ik wat gezien als een olifant in een porseleinkast, maar ik heb enkel goede intenties met de club, het A én B team, met de jeugdwerking en met onze Divas afdeling. Ik ben ervan overtuigd dat er ons nog mooie jaren te wachten staan”, aldus de nieuwe voorzitter.

De komende weken zal het bestuur verder werken aan de organisatie en structuur voor de toekomst en zal Gunther in zijn rol als sportief manager de leiding nemen om de kern voor volgend seizoen samen te stellen binnen de nieuwe krachtlijnen die door het bestuur werden uitgetekend.