Herbeluister

‘Grote Bellemanfeesten’ gaan opnieuw door op 1 mei

Hubert Simoens van café Den Belleman op de Denderkaai in Ninove organiseert dit jaar voor de vijftiende keer de befaamde Bellemanfeesten. Hij kwam langs bij Ronny en Lotte in Weekend Ninove om in geuren en kleuren te vertellen wat er op 1 mei te beleven valt. 

Het had de zeventiende editie van de ‘Grote Bellemanfeesten’ kunnen zijn, maar in 2020 en 2021 gooide corona roet in het eten. Dat tweede jaar zonder Bellemanfeesten was extra teleurstellend voor Simoens, want de uitbater en organisator had toen alles al voorbereid in tegenstelling tot in 2020. Hij dreigde er zelfs mee te stoppen als het hem nog eens zou overkomen, maar gelukkig kan hij nu terug uitkijken naar de feesten.

De Bellemanfeesten beginnen ‘s ochtends om 9.00 uur met een grote, anderhalve kilometer lange rommelmarkt, gaan verder in de middag met een barbecue verzorgd door carnavalsgroep Groulek Dest en in de namiddag optredens met om 14.00 uur de aansluiting van de braderij en avondmarkt.

Hoewel de inschrijvingen intussen beperkt zijn, is er nog ruimte voor enkele marktkramers. Wie zich wil inschrijven, neemt best contact op met Hubert Simoens zelf. Dat kan telefonisch, per mail of door eens binnen te springen in café Den Belleman.

Herbekijk het volledige interview: