Nieuws Ninove

Geen unanimiteit voor regenboogzebrapad in Ninove

Forza Ninove stemt als enige fractie in de gemeenteraad tegen de aanleg van regenboogzebrapaden in de stad.

Het voorstel om regenboogzebrapaden in Ninove aan te leggen werd goedgekeurd door Open VLD, Samen en N-VA, maar niet zonder een hevig voorafgaand debat. Gemeenteraadslid Guy D’haeseleer is van mening dat dit initiatief niet de juiste manier is om onderdrukking van holebi’s aan te pakken. Hij sprak van een symbolische geste.

Die houding werd fors bekritiseerd door schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen-Groen). “Het zou een krachtig signaal zijn als de voltallige gemeenteraad zich achter dit voorstel had gezet,” vertelt Vande Winkel, “Een regenboogzebrapad wil aandacht vragen voor diversiteit en acceptatie van alle genders. We kozen specifiek voor een locatie vlak bij het stadhuis om extra in de verf te zetten dat Ninove die acceptatie ten volle ondersteunt. Jammer dat dit niet unaniem gedragen wordt.”

Vande Winkel benadrukte het vermeende symbolische karakter van een regenboogzebrapad. “Twee verschillende sokken om aandacht te vragen voor mensen met het syndroom van Down, of vier stippen tegen pesten, dat zijn maar een paar voorbeelden van symbolische acties die bepaalde problematieken onder de aandacht brengen. Gelukkig is onze samenleving de afgelopen jaren door al die symbolische acties veranderd, worden mensen met Down meer aanvaard en is pesten niet langer iets wat bij opgroeien hoort!”

Ondanks de stevige discussie werd het voorstel toch goedgekeurd door de gemeenteraad. Er komt een regenboogzebrapad op de Centrumlaan -ter hoogte van het stadhuis- en een regenboogzebrapad op de Aalstersesteenweg, net voorbij de kruising met de Vinkenstraat.