Herbeluister

Futsal Club Denderland wil damesploeg oprichten en organiseert jaarlijkse open trainingsdag

Met het oog op de toekomst wil het ambitieuze Futsal Club Denderland een volwassen damesploeg oprichten. Hiervoor organiseert de club op zondag 28 april een initiatietraining onder leiding van de coaches en mede ondersteund door Red Flame Laura De Neve. Deze training gaat door in sportzaal André Ottoy in Denderleeuw. Voorzitter Geert Gorteman en sportief/social media manager Klaas Kiekens kwamen langs bij Radio Ninove voor een interview over dit project, de competitie en meer.

Door middel van een initiatietraining wil Futsal Club Denderland potentiële nieuwe leden laten proeven van het futsal. Deelnemers maken op die manier ook kennis met de club en waar ze voor staan. Op 2 juni vindt dan weer de jaarlijkse open trainingsdag plaats. Beide evenementen gaan door in sportzaal A. Ottoy in Denderleeuw.

Jeugd schittert

Zaalvoetbal zit in de lift, maar het is harder dan je zou denken. “Je voetbalt in een kleinere ruimte en moet sneller nadenken en handelen, waardoor het op sommige vlakken intensiever is dan voetbal”, aldus Kiekens. Eergisteren scoorden twee jeugdspelers van Denderland in de competitiematch tegen Hassania Mechelen, waaronder de 15-jarige Robbe, die zo zijn eerste goal in de A-ploeg verzilverde. “Dat was echt een uitbarsting van emoties”, zegt Kiekens. De club hecht heel wat belang aan de jeugd en telt ongeveer 60 jeugdspelers. Dat aantal loopt trouwens bijna dagelijks op. Onlangs nog werd een U-13 speler van de club opgemerkt door verschillende scouts. Hij maakt volgend seizoen een transfer in het veldvoetbal, meer bepaald bij SV Zulte-Waregem.

Forfaitprobleem

“Als buitenstaander vind ik de competitie vrij complex. Wedstrijden worden af en toe uitgesteld en ploegen geven forfait, wat het moeilijk maakt om in de loop van het seizoen je plaats in het klassement in te schatten. Dat lijkt een beetje op competitievervalsing”, vraagt Ronny van Radio Ninove zich af.

“Zo voelen wij het ook aan”, antwoordt de voorzitter. “Er zijn veel ploegen die op het laatste moment bekijken welke kern ze kunnen samenrapen, om dan te beslissen of ze wel of niet een match spelen. Naast matchen die worden uitgesteld, zijn er al een tiental forfaits geweest. Er zijn ploegen die meer punten hebben door forfait te geven dan door te winnen. Dat voelt niet juist aan.”

Ondanks de miserie die de uitgestelde wedstrijden hebben teweeggebracht, wil Gorteman volgend jaar met zijn ploeg korter aansluiten bij de top drie in het klassement en, als alles meezit, er misschien deel van uitmaken.

Herbeluister hieronder het volledige interview: