Nieuws Ninove

Extra veiligheidsmaatregelen voor voetbaltopper

Zondag 1 mei strijden KVK Ninove en KSC Lokeren-Temse op De Kloppers voor een promotieticket naar eerste nationale. Wie de match wint, promoveert rechtstreeks. Al heeft KVK Ninove zelfs genoeg aan een gelijkspel om te promoveren. Aangezien er heel wat thuis- en uitsupporters verwacht worden, neemt de stad in overleg met KVK Ninove extra veiligheidsmaatregelen.

KVK Ninove en KSC Lokeren-Temse mogen elke 800 supporters meebrengen. De supporters van KSC Lokeren-Temse kunnen enkel via een combiregeling (ticket & bus) toegang tot het stadion krijgen. Kaarten kunnen enkel in voorverkoop worden aangekocht via www.kvkninove.be

. Op de dag van de wedstrijd is er geen ticketverkoop aan de kassa.

Veiligheidsafspraken

Beide clubs hebben ter plaatse met politie, veiligheidscoördinatoren, burgemeester en schepen van sport de aanpak besproken en afspraken gemaakt om de veiligheid te verzekeren. Er worden 25 stewards en 7 spotters voorzien om de bezoekersstroom zo goed mogelijk te begeleiden. De stad voorziet mobiele camera’s en een bijkomende camera van de federale politie. Ook brandweer, medische hulppost en politiediensten zullen aanwezig zijn.

Toegang tot terrein

Supporters van Lokeren zullen via de Meerbekeweg naar het voetbalterrein geleid worden (ingang via het B-terrein). De supporters voor Ninove komen via de parking en de hoofdingang. Zo blijven de ingangen voor supporters van beide clubs strikt gescheiden.

De Fabrieksstraat en Meerbekeweg worden afgesloten voor alle doorgaand verkeer (ook voor fietsers en wandelaars). Daarnaast zal er ook een parkeerverbod gelden in de Denderstraat, Meerbekeweg en Fabriekstraat (met uitzondering van supportersbussen Lokeren). Parkeren kan op de verharde berm langs de Halsesteenweg, de Brusselsesteenweg en het gemeenteplein in Meerbeke. De parking van Vandenborre zal enkel voor hulpdiensten toegankelijk zijn. Het is raadzaam om zoveel mogelijk te voet naar De Kloppers af te zakken via de hoofdingang.

Burgemeester Tania De Jonge: “We staan voor een heel druk weekend in onze stad met heel wat mooie evenementen. Ook de topper KVK Ninove – KSC Lokeren-Temse hoort daarbij. Na de winst van vorig weekend maakt Ninove kans om te promoveren, net als tegenstander Lokeren-Temse. Samen met het clubbestuur, politie en de disciplines uit de veiligheidscel hebben we maatregelen getroffen om deze wedstrijd in de meest veilige omstandigheden te laten verlopen, waarvoor mijn oprechte appreciatie. We vragen dan ook aan alle supporters om zich hier strikt aan te houden. We wensen iedereen alvast een sportieve wedstrijd toe.”