Aspelare Nieuws

Eerste editie van ‘Comedy Chantant’ gaat door in Aspelare

Op zondag 20 november vindt de eerste editie plaats van ‘Comedy Chantant’: een singalongconcert met een humoristische insteek. Het evenement gaat door in woonzorgcentrum Wilgendries in Aspelare.

Comedy Chantant is een evenement voor elke generatie en kadert binnen een groter geheel van het allereerste rusthuisfestival in Vlaanderen in 2023. Het concert wordt getrokken door ‘opzweepster’ Geertrui Coppens en gitarist Jasper De Mulder van Zie Ze Zingen. Ze voorzien ook een special guest: burlesque artieste Zoe Bizoe. Ze was al te bewonderen in Belgium’s Got talent, en heeft de wereldbeker Burlesque op haar schouwmantel staan. Nu staat ze voor de eerste keer in haar carrière in een woonzorgcentrum en zal met de nodige humor stijlvolle acts brengen.

Voor dit rusthuisfestival slaan Zie Ze Zingen vzw en Oldscool de handen in elkaar. Initiatiefneemster van deze oldscool evenementen is televisiemaakster Geertrui Coppens. Oldscool is een toonzettende community die oud en jong wil verbinden op een ongeforceerde, vernuftige manier. Aangezien oldies gek zijn op rock-‘n-roll en steeds meer jongeren zich verdiepen in de muziek van vroeger speelt leeftijd al lang geen rol meer.

‘Van animatie naar programmatie’ is de omwenteling die Geertrui Coppens wil realiseren in woonzorgcentra. Het is immers perfect mogelijk om cafetaria’s zonder grote ingrepen om te toveren tot zalen waar, net als in een cultureel centrum, aan programmatie wordt gedaan. Zo kan cultuur van woonzorgcentra dé place to be maken waar meerdere generaties met volle goesting elkaar ontmoeten.

Comedy Chantant in woonzorgcentrum Wilgendries is een van de vele try-outs die de vzw’s met de steun van de Vlaamse overheid in de aanloop van het rusthuisfestival opzet.