Nieuws Ninove

Circusfestival ‘De Donderdagen’ keert terug in Ninove

In juli en augustus keert het wekelijkse circus- en straattheaterfestival ‘De Donderdagen’ terug voor een bijzondere mix van theater, muziek, circus en dans rondom het stadscentrum van Ninove.

De Dienst Cultuur en Evenementen nodigt iedereen in en rond Ninove uit om De Donderdagen dit jaar te beleven in de Vuurkruisersstraat, het stadspark en op de Graanmarkt. Er zijn verschillende internationale acts om naar uit te kijken. Kom sportief dansen met LAP, applaudisseer voor de 12 circusschoolstudenten van Frigo Collectif, vlieg zelf door de lucht met de Fantastic Flying Fuegos, kijk wat er achter het gordijn zit bij Circus unARTiq, en kijk in spanning mee of de madeleines van Cie Kadavresky hun balans vinden.

Dyne brengt een mooi staaltje acrobatiek en het ludieke duo Zinzi & Evertjan brengen een ode aan de poging. Hopscotch presenteert een funky hulahoop-show terwijl folk van de meest swingende plank wordt gebracht door Marvara. Nadien zal DJ Klaas een folkfeest opzetten. La gata Japonesa vult een Spaanse Donderdag met hun multidisciplinaire circusshow, en als publiek mag je zelf aan de slag bij Collectif Malunés. Wie na wekenlang vol met dit moois nog ruimte over heeft om geprikkeld te worden, kan aanschuiven bij de pakkende voorstelling van Jesse Huygh. Kindertheater ‘Sprookjes enzo’ brengt als afsluiter een vurige boodschap van hoop, en dat mag letterlijk worden genomen.

De Donderdagen zijn gratis. Enkel voor de eerste voorstelling en workshop van LAP is inschrijven verplicht. Het circus- en straattheaterfestival vindt elke donderdag van juli en augustus plaats op de circuspiste in de Vuurkruisersstraat in het stadspark of op de Graanmarkt. Inschrijven en info via www.ninove.be/de-donderdagen of de Facebookpagina van De Donderdagen.

Een overzicht van De Donderdagen is terug te vinden op de website van Radio Ninove op https://www.radioninove.be/agenda/.